- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυστραλία: Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε πολύπαθη πολιτεία
Κάτοικοι στη Νέα Νότια Ουαλία μετρούν τις πληγές τους - Οι πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες για μήνες
Αυστραλία: Με τη βοήθεια του καιρού τέθηκαν υπό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στη Νέα Νότια Ουαλία.
Όλες οι πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολιτεία της Αυστραλίας η οποία επλήγη περισσότερο από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονταν ανεξέλεγκτα από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη νησιωτική χώρα, έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ανακοίνωσαν την Πέμπτη πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Από σήμερα το απόγευμα, όλες οι πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία τελούν υπό έλεγχο» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας των αγροτικών ζωνών της πολιτείας αυτής. Εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για αυτήν την «πολύ καλή είδηση», η οποία έρχεται έπειτα από μια κρίση άνευ προηγουμένου. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι πιο ισχυρές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 30 χρόνια, επέτρεψαν να σβήσουν οι πιο μεγάλες πυρκαγιές και να τεθούν υπό έλεγχο οι υπόλοιπες.
«Όλες οι πυρκαγιές βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο στη Νέα Νότια Ουαλία» επιβεβαίωσε επίσης σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο Ρομπ Ρότζερς, αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν έχουν σβήσει όλες οι πυρκαγιές, υπάρχει ακόμη κάποια δραστηριότητα στο νοτιότερο άκρο της πολιτείας». Στην επικράτεια της αυστραλιανής πρωτεύουσας, γύρω από την Καμπέρα, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά, η οποία όμως δεν συνιστά απειλή για κατοικημένες ζώνες.
«Στάχτη» έκταση μεγαλύτερη από αυτήν της Πορτογαλίας
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι πυρκαγιές κατέστρεψαν σε αρκετές πολιτείες του ανατολικού και του νότιου τμήματος της Αυστραλίας έκταση μεγαλύτερη των 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν της Πορτογαλίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 33 ανθρώπων. Από τις πυρκαγιές καταστράφηκαν επίσης περισσότερες από 2.500 κατοικίες, ενώ πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν περίπου ένα δισεκατομμύριο ζώα.
Το ιδιαίτερα πρώιμο ξέσπασμα και η σφοδρότητα των φετινών δασικών πυρκαγιών στην Αυστραλία αποδίδεται στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες, φαινόμενα που τροφοδοτούνται -σύμφωνα με τους επιστήμονες- από την κλιματική αλλαγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.