Κοσμος

Μπήκαν στο ασανσέρ και είδαν πορτρέτο του Πούτιν - Πώς αντέδρασαν

Το πείραμα Ρώσου blogger σε κτίριο στη Μόσχα για να δείξει τι πραγματικά σκέφτονται για τον Ρώσο πρόεδρο οι πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έρευνα-φάρσα Ρώσου blogger σε κτίριο της Μόσχας: Καταγράφει αντιδράσεις πολιτών όταν βλέπουν πορτρέτο του Πούτιν σε ασανσέρ
Η έρευνα-φάρσα Ρώσου blogger σε κτίριο της Μόσχας: Καταγράφει αντιδράσεις πολιτών όταν βλέπουν πορτρέτο του Πούτιν σε ασανσέρ/© Youtube

Οι απίστευτες αντιδράσεις πολιτών στη Μόσχα, όταν μπαίνουν στο ασανσέρ και αντικρίζουν πορτρέτο του Πούτιν.

Ο Μπασίρ Ντόκοφ είναι Ρώσος blogger. Με τη δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν να βρίσκεται στα ύψη, θέλησε να κάνει ένα πείραμα για το τι πραγματικά αισθάνεται και πιστεύει ο κόσμος για τον πρόεδρο της Ρωσίας. Όπως φαίνεται και στο video που δημοσίευσε στα social media, τοποθέτησε ένα πορτρέτο του Πούτιν στο εσωτερικό ενός ασανσέρ και μια κάμερα για να καταγράφει αντιδράσεις. Ο ανελκυστήρας βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στη Μόσχα.

Οι δυο πρώτοι που μπήκαν, δεν έκρυψαν την απορία τους για την παρουσία του πορτρέτου στον ανελκυστήρα. Ο ένας, μάλιστα, από τους δύο έκανε λόγο για «κωμωδία». Οι επόμενοι αναρωτήθηκαν ποιος «ανόητος» τοποθέτησε τον πίνακα στο συγκεκριμένο σημείο και τι σκεφτόταν όταν το έκανε. Δύο κοπέλες φάνηκαν να το διασκεδάζουν, κάνοντας υποκλίσεις. Το κερασάκι στην τούρτα, μια ηλικιωμένη που έκανε λόγο για εφιάλτη. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν έλειψαν και τα... γαλλικά.

Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων, αρκετοί χρήστες προειδοποίησαν τον Ντόκοφ ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών. Ο ίδιος δεν φάνηκε να πτοήθηκε, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πιστεύω πραγματικά ότι θα έχω προβλήματα». Εξέφρασε, μάλιστα, τη θέση ότι η πλειονότητα των Ρώσων που μπήκαν στο ασανσέρ έχουν «κυρίως αρνητική» άποψη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι και αυτός δεν βάζει θετικό πρόσημο στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Putin’s Always Watching in Russian Elevator Prank | The Moscow Times

Ο Πούτιν κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, είτε ως πρόεδρος ή ως πρωθυπουργός, από το 2000. Στις προεδρικές εκλογές του 2018 είχε συγκεντρώσει 77%. Πιστώνεται τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, την ολική επαναφορά στον παγκόσμιο χάρτη σε επίπεδο εξοπλισμών και ισχύος, ωστόσο κατακρίνεται για παραβίαση ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, φίμωση των ΜΜΕ και κυνήγι πολιτικών αντιπάλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ