Κοσμος

Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα εισέβαλαν στα γραφεία της BlackRock

Ώστε να αποσυρθεί από τις επενδύσεις ορυκτών καυσίμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
#10février Occupation du siège de BlackRock à Paris

Ακτιβιστές για το κλίμα εισέβαλαν στα γραφεία της BlackRock στο Παρίσι και ζωγράφισαν συνθήματα και γκράφιτι στους τοίχους.

Ακτιβιστές υπέρ του περιβάλλοντος εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων BlackRock στο κέντρο του Παρισιού, αξιώνοντας από τη BlackRock να αποσυρθεί από τις επενδύσεις ορυκτών καυσίμων.

Οι διαδηλωτές, μέλη των οργανώσεων Extinction Rebellion και Fridays for Future κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο και να φθάσουν έως τον τέταρτο όροφο, όπου ζωγράφισαν συνθήματα και γκράφιτι στους τοίχους.

«Αυτή η εταιρεία έχει μεγάλη επιρροή σε πολλούς τομείς και επιχειρούμε να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας, θέλουμε να αλλάξει αυτό το καπιταλιστικό σύστημα» είπε η Εμίλια, μια 15χρονη ακτιβίστρια του Fridays for Future.

Οι ακτιβιστές έγραψαν συνθήματα όπως «θέλω να ζήσω» ή «δολοφόνοι» στους τοίχους και έκλεισαν την είσοδο του κτιρίου χρησιμοποιώντας σκοινιά και έπιπλα γραφείου, προτού καταφθάσουν αστυνομικοί των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών.

«Καταδικάζουμε με τον σθεναρότερο τρόπο τη βίαιη εισβολή και τους βανδαλισμούς στα γραφεία μας» ανέφερε η BlackRock, σε μια ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ