Κοσμος

Τρισευτυχισμένοι οι Νοτιοκορεάτες για τα «Παράσιτά» τους

Από σήμερα η ταινία ξανά στις αίθουσες της Σεούλ - Οι αντιδράσεις στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σεούλ πανηγυρίζει
Η Σεούλ πανηγυρίζει / © EPA/YONHAP

Πώς υποδέχθηκαν στη Σεούλ και σε όλη τη χώρα την είδηση της ημέρας: Τα κορεατικά «Παράσιτα» καλύτερη ταινία της χρονιάς στα Όσκαρ.

Κατενθουσιασμένοι οι Νοτιοκορεάτες γιορτάζουν και πανηγυρίζουν για τα δικά τους «Παράσιτα» που απέσπασαν τέσσερα βραβεία Όσκαρ και αναδείχθηκαν από τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς. 

Η ταινία του Μπουνγκ Τζουν Χο είναι η πρώτη μη-αγγλόφωνη παραγωγή που κέρδισε το σημαντικότερο βραβείο στην τελετή των Όσκαρ.

«Δεν το πιστεύω ότι ακούω κορεάτικα στην τελετή των Όσκαρ», έγραψε ένα χρήστης στη νοτιοκορεατική πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Naver. Στην πλειονότητά τους οι χρήστες κάνουν λόγο για μια «ιστορική νίκη», ενώ το όνομα του σκηνοθέτη «Μπονγκ Τζουν Χο» έχει κάνει ρεκόρ αναζητήσεων σε μια μέρα στο  Naver.

«Συγχαρητήρια κύριε Μπονγκ, είσαι το καμάρι της Νότιας Κορέας», σχολιάζει άλλος χρήστης και ένας άλλος παρατηρεί: «οι κορεατικές ταινίες, σειρές και μουσική έχον κατακτήσει τον κόσμο». Πολλά τα συγχαρητήρια για την ομάδα του Χο και στο Instagram.

Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις αναφέρουν: «Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Μπονγν. Σάρωσες στα Όσκαρ», «Ζήτω Μπονγκ Τζουν Χο! Ζήτω τα Όσκαρ».

Ανάρτηση στο Twitter έκανε επίσης ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε-ιν, στην οποία ευχαριστεί τον σκηνοθέτη για το «θάρρος και την περηφάνια» που χάρισε στη χώρα του με τη δημιουργία του. Για την ίδια την ταινία ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας έγραψε: «μια διασκεδαστική αλλά και στενάχωρη ταινία. Τα Παράσιτα περνούν κοινωνικά μηνύματα με έναν καινοτόμο, ξεχωριστό και επιτυχημένο τρόπο. Μας θυμίζουν πόσο συγκινητική και δυνατή μπορεί να είναι μια ταινία».



Υποσχέθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η κορεατικής καταγωγής σταρ του Grey's Anatomy και Killing Eve, Σάντα Ο, δήλωσε ότι είναι τόσο με τόσο περήφανη που είναι Κορεάτισσα.

Στο μεταξύ από σήμερα πολλές κινηματογραφικές αίθουσες στη Σεούλ κι άλλες πόλεις της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να προβάλουν ξανά τα «Παράσιτα».  Άλλες γνωστές και βραβευμένες ταινίες του Μπονγκ Τζουν Χο είναι το «Snowpiercer» και το «Όκζα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ