- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Λάβρος κατά Ακιντζί ο Τσαβούσογλου: Ανέντιμος πολιτικός
Αναβρασμός στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας μετά το «όχι» στην προσάρτηση
Στο ναδίρ είναι οι σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Τέλος δεν έχει η διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και ηγέτη των Τουρκοκυπρίων. Το «όχι» του Μουσταφά Ακιντζί σε ενδεχόμενη προσάρτηση του βόρειου τμήματος της Κύπρου, που τελεί υπό κατοχή, προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, η οποία δεν σταματά να εξαπολύει τα πυρά της. Σειρά πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ακιντζί (σ.σ. χαρακτήρισε «φρικτό» το ενδεχόμενο προσάρτησης στην Τουρκία) ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε: «Δεν έχω εργαστεί ξανά με τόσο ανέντιμο πολιτικό».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτά που λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν έχουν τεθεί ποτέ προς συζήτηση, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι καθοριστικής σημασίας.
«Εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία» συνέχισε ο Τσαβούσογλου. Και ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επέμβει στις εκλογές στην «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», καλώντας ωστόσο τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian είχε απορρίψει το σενάριο προσάρτησης των Κατεχομένων στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν ανεξαρτησία και ελευθερία. Ο Μουσταφά Ακιντζί επανήλθε την Κυριακή, με νέα γραπτή του δήλωση, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν υπέρ των συμφερόντων ούτε των Τουρκοκυπρίων ούτε της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να γίνουν ούτε μειονότητα των Ελληνοκυπρίων ούτε όμως και να ζουν υπό τη διαρκή εξάρτηση από την Τουρκία.
Οι εκλογές στο «Ψευδοκράτος» θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο. Ο Ακιντζί είναι εκ νέου υποψήφιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.