- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στην Ιντλίμπ
Ανάπτυξη δυνάμεων με εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα
Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν περάσει στο Ιντλίμπ 430 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα.
Η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αφού οι καθεστωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα.
Η ανάπτυξη νέων τουρκικών δυνάμεων έγινε τη στιγμή που αξιωματούχοι από την Τουρκία και τη Ρωσία συζητούσαν στην Άγκυρα τις εξελίξεις στον τελευταίο μεγάλο θύλακα της συριακής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haberturk, οι συζητήθηκαν αυτές κράτησαν τουλάχιστον τρεις ώρες και έγιναν, κεκλεισμένων των θυρών, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Λόγω της κλιμάκωσης στο Ιντλίμπ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 500.000 άνθρωποι. Ταυτόχρονα, απειλείται η εύθραυστη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απωθήσουν τις συριακές (που στηρίζονται από τη Ρωσία) αν δεν αποσυρθούν από την επαρχία αυτή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα συριακά μέτωπα, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν περάσει στο Ιντλίμπ 430 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα. Οι τουρκικές δυνάμεις συγκροτούν επίσης ένα νέο φυλάκιο στο Αλ Μαστούμαχ, στα νότια της πόλης Ιντλίμπ. Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι από την Παρσκευή έχουν σταλεί στην περιοχή 350 οχήματα που μεταφέρουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων και πυρομαχικά.
Νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση συνδέθηκε ζωντανά με την πόλη Σαρακέμπ, που απέχει 15 χιλιόμετρα από το Ιντλίμπ και ελέγχεται πλέον πλήρως από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.