- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: «Σαρώνουν» τους επιβάτες στα αεροδρόμια - Με σκάνερ θερμότητας
Επιδεινώνεται η κατάσταση των δύο Κινέζων τουριστών από τον κοροναϊό
Ιταλία: Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, με σκάνερ θερμότητας να «σαρώνουν» τους τουρίστες.
Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο εξής θα πραγματοποιούνται ειδικοί έλεγχοι με «σκάνερ θερμότητας» για να διαπιστώνεται αν οι επιβάτες που φθάνουν στα αεροδρόμια της χώρας, μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα του κοροναϊού. Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης πέντε σκάνερ τοποθετήθηκαν στις αφίξεις των διεθνών πτήσεων, τρία στις ευρωπαϊκές και δυο στις εσωτερικές.
Παράλληλα, οι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, παρουσιάζουν επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας τους, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας. Αποφασίστηκε η εισαγωγή τους στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λάτζαρο Σπαλαντσάνι ενώ, μεταξύ των άλλων, τους χορηγούνται και πειραματικά φάρμακα. Έως τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από το Σπαλαντσάνι 26 πολίτες, οι οποίοι προέκυψαν αρνητικοί στον ιό. Άλλοι 11 παραμένουν υπό παρακολούθηση.
Οι 56 Ιταλοί που έφτασαν τη Δευτέρα με ειδική πτήση από την Κίνα, παραμένουν σε απομόνωση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Τσεκινιόλα, κοντά στη Ρώμη. Οι γιατροί τους επισκέπτονται τρεις φορές την ημέρα και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει τα συμπτώματα του ιού.
Ο κοροναϊός επηρεάζει τον τουρισμό
Σε ότι αφορά, τέλος, τις οικονομικές συνέπειες της κατάστασης συναγερμού στην οποία κηρύχθηκε η Ιταλία και της παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού, οι πρώτες προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές: 5 εκατομμύρια τουρίστες μπορεί να αποφασίσουν, τελικά, να μην επισκεφθούν φέτος την Ιταλία.
Η δε οικονομική ζημία μπορεί να αγγίξει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο ερευνών Demoskopika «σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε θα πρέπει να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον τουριστικό τομέα, και να τον στηρίξει οικονομικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει τις αποκλείσει από μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.