- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μπλόκο» του YouTube σε βίντεο με fake news για τις αμερικανικές εκλογές
Δέσμη μέτρων για να καταστεί η πλατφόρμα «πιο αξιόπιστη πηγή»
Έτοιμο το YouTube να μπλοκάρει βίντεο με fake news για τις αμερικανικές εκλογές.
Το YouTube ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απαγορεύσει τα ψευδή ή παραποιημένα αρχεία που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές, την ώρα που οι κολοσσοί του διαδικτύου πιέζονται ολοένα και περισσότερο για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2020.
Η πλατφόρμα, που ανήκει στην Google, ανέφερε σε ένα blog ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν ώστε το YouTube να γίνει μια «πιο αξιόπιστη πηγή» πληροφόρησης αλλά και να προάγει «τον υγιή πολιτικό διάλογο». Η Λέσλι Μίλερ, αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων του YouTube, διευκρίνισε ότι θα απαγορευτεί «περιεχόμενο που έχει παραποιηθεί με τεχνικά μέσα ή είναι ψευδές και έχει ως στόχο να παραπλανήσει τους χρήστες». Για παράδειγμα, θα αποσύρεται από την πλατφόρμα βίντεο που αναφέρει ψευδώς ότι ένας πολιτικός απεβίωσε. Επίσης, θα απαγορευτεί περιεχόμενο που έχει ως στόχο να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους για τον τρόπο που ψηφίζουν ή για την απογραφή στις ΗΠΑ, καθώς και όσα περιέχουν ψευδείς πληροφορίες για τα κριτήρια εκλογιμότητας.
Πολλές εταιρείες τεχνολογίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγορήθηκαν ότι επέτρεψαν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών (σ.σ. fake news) μέσα από τις πλατφόρμες τους στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πλέον ανακοινώνουν μέτρα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό.
Στο στόχαστρο το Facebook
Το Facebook, που δέχτηκε τις εντονότερες επικρίσεις, ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα απαγορεύσει περιεχόμενο που μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία της απογραφής στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα ψευδείς πληροφορίες ή προτροπές προς τους πολίτες να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ο όμιλος αρνήθηκε, πάντως, να λογοκρίνει τις πολιτικές διαφημίσεις. Το Twitter, από την άλλη, αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.