Κοσμος

Κοροναϊός: Επιστρέφει από Κίνα Έλληνας εγκλωβισμένος

Με αεροπλάνο που κατευθύνεται προς τη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο
Αεροπλάνο © pixabay.com

Το αεροσκάφος από την Κίνα μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον στη Γαλλία.

Δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα κατευθύνεται σήμερα προς τη Γαλλία, επιβεβαίωσε η νομαρχία της Μπους-ντι- Ρον, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο αεροδρόμιο πρόκειται να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους και εννέα Βέλγους, και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολίτες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στο αεροπλάνο επιβαίνει και ένας Έλληνας πολίτης, που έρχεται από την πόλη Ουχάν της Κίνας.

Το βελγικό πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ