- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εκλογές στο Ιράν: Μπλόκο σε 9.000 υποψήφιους - Δεν κατεβαίνουν
Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο Ροχανί καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά
Ιράν: Απαγορευτικό σε 9.000 υποψήφιους βουλευτές που δεν μπορούν να κατέβουν στις εκλογές - Το μήνυμα Ροχανί στο εκλογικό σώμα.
Οι Ιρανοί δεν θα πρέπει να επιτρέψουν η προσέγγιση της «μέγιστης πίεσης» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βλάψει την εθνική ενότητα ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας από τον επίσημο ιστότοπό του.
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ να νικήσει και να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ του καθεστώτος και του λαού (...) Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι (...) Μη γυρίσετε την πλάτη σας στις εκλογές (της 21ης Φεβρουαρίου). Ας έχουμε μεγάλη συμμετοχή» τόνισε ο Ροχανί. «Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ και σε αυτούς τους τρομοκράτες στον Λευκό Οίκο να απομονώσουν το Ιράν» πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο των Φρουρών, που ελέγχει όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές, έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει από τις εκλογές περίπου 9.000 από τους 14.000 που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Επίσης, οι μετριοπαθείς έχουν ανακοινώσει ότι στις περισσότερες πόλεις δεν διαθέτουν υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές.
«Αυτές οι βουλευτικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές (...) Έχω απευθύνει επιστολές στις αρμόδιες αρχές για να επιλυθεί το ζήτημα των αποκλεισμών κάποιων υποψηφίων» συνέχισε ο Ροχανί. Και πρόσθεσε: «Εσείς (οι σκληροπυρηνικοί) ισχυρίζεστε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές. Εντάξει, αλλά αφήστε τις εκλογές να είναι ανταγωνιστικές».
«Καλώ όλο το έθνος να πάει να ψηφίσει. Ακόμη κι αν έχετε επικρίσεις για ζητήματα και προβλήματα, παρακαλώ ψηφίστε» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.