Κοσμος

Η Ελισάβετ δίνει νέο τίτλο στον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο Χάρι αποχωρεί και ο μεγάλος αδελφός του επιβραβεύεται από τη γιαγιά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τους Κέιμπριτζ
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τους Κέιμπριτζ / © EPA/LUKE MACGREGOR / RHS CHELSEA FLOWER SHOW

Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, έχρισε τον πρίγκιπας Ουίλιαμ Λόρδο Ύπατο Αρμοστή της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απέκτησε νέο τίτλο εν μέσω των αναταράξεων που προκάλεσε η έξοδο του αδελφού του Χάρι και της συζύγου Μέγκαν Μαρκλ από το Παλάτι και τη Βρετανία.

Το Σάββατο η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, έχρισε τον εγγονό της Λόρδο Ύπατο Αρμοστή της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας. Με αυτή τη θέση ο Δούκας του Κέιμπριτζ γίνεται ο μοναδικός ειδικός απεσταλμένος της βρετανικής μοναρχίας στην Εκκλησία της Σκωτίας και επωμίζεται όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που ακολουθούν τον εν λόγω ανώτατο τίτλο.

Ο 37χρονος Ουίλιαμ αντικαθιστά τον Ρίτσαρντ Σκοτ, 10ο Δούκα του Μπακλού και 12ο Δούκα του Κουίνσμπερι. Πριν από τον Σκοτ ο τίτλος ανήκε στην κόρη της Ελισάβετ, πριγκίπισσα Άννα.

Τα βρετανικά ΜΜΕ συνδέουν τον διορισμό και την ανάθεση αυτής της υψηλόβαθμης θέσης στον πρίγκιπα Ουίλιαμ με το Megxit και την ξαφνική απομάκρυνση του Χάρι από την οικογένειά του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY