Κοσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» στα ελληνικά του Τσαβούσογλου

Οι αναρτήσεις στο Twitter του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για την άμεση αλληλεγγύη από την Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μεβλούτ Τσαβούσογλου/©EPA/FATIH AKTAS

«Ευχαριστώ εγκάρδια για την αλληλεγγύη», το μήνυμα στα ελληνικά για τον Νίκο Δένδια από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Με αναρτήσεις του στην ελληνική, την αγγλική και την τουρκική γλώσσα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε εγκάρδια τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, για την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του μετά τον ισχυρό σεισμό στην επαρχία Ελαζίγ, δείχνοντας αλληλεγγύη και ευχόμενος περαστικά.

«Ευχαριστώ εγκάρδια για την αλληλεγγύη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος της γείτονάς μας, κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ευχήθηκε περαστικά, τηλεφωνώντας αμέσως μετά από το σεισμό» έγραψε στα ελληνικά.

mevlut-cavusoglu-thanks.jpg

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ