Κοσμος

Έζησαν 65 χρόνια μαζί και πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Μαζί και στη ζωή και στον θάνατο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jack-and-harriet-morrison.jpg
Τζακ και Χάριετ Μόρισον © Οικογένεια Μόρισον

Μαζί και στη ζωή και στον θάνατο. Ζευγάρι από τις ΗΠΑ έζησε μαζί επί 65 χρόνια και πέθανε ο ένας από τον άλλο με διαφορά λίγων ωρών.

Ο Τζακ και Χάριετ δεν θέλησαν να τους χωρίσει ούτε ο θάνατος. Οι δυο Αμερικανοί που ζούσαν στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ γνωρίστηκαν το 1955 σε ένα αποκριάτικο πάρτι. Από τότε ήταν αχώριστοι επί σχεδόν 65 έτη.

Πριν από έναν χρόνο η 83χρονη Χάριετ έπαθε έσπασε τη λεκάνη και το ισχίο της κι εμφάνισε άνοια με τους γιατρούς να συστήνουν τη μεταφορά της σε κέντρο αποκατάστασης και τη μόνιμη παραμονή της σε οίκο ευγηρίας ώστε να έχει 24ωρη παρακολούθηση. Τότε, ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερός της Τζακ μην μπορώντας να ζήσει μακριά της, πήγε στο ίδιο γηροκομείο με τη Χάριετ.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων η Χάριετ σταμάτησε να τρώει και να πίνει. Μόλις το έμαθε ο Τζακ, σταμάτησε κι εκείνος να λαμβάνει τροφή. Στις 10 Ιανουαρίου ο ίδιος ενημερώθηκε ότι η σύζυγός του ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Τότε, η νοσοκόμα μετέφερε εκεί τον Τζακ, ώστε να αποχαιρετίσει την αγαπημένη του γυναίκα και σύντροφο.

Τελικά, σήμερα, στις 3.30 τα ξημερώματα ο 86χρονος Τζακ έχασε τη μάχη για τη ζωή και η 83χρονη Χάριετ τον ακολούθησε μόλις οκτώ ώρες αργότερα στο ταξίδι για την αιωνιότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ