- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Αυστηρότερες ποινές για δράστες τρομοκρατικών ενεργειών
Απαγόρευση της αποφυλάκισής τους πριν από την έκτιση ολόκληρης της ποινής
Το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή βαρύτερων ποινών στους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και την απαγόρευση της αποφυλάκισής τους πριν από την έκτιση ολόκληρης της ποινής τους, όπως είχε υποσχεθεί έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου στα τέλη του Νοεμβρίου.
Το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου το κυβερνών κόμμα, οι Συντηρητικοί, διαθέτουν πλέον μετά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου μήνα ευρεία πλειοψηφία.
«Το νέο σχέδιο νόμου θα υποχρεώνει τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες να εκτίουν το ακέραιο της ποινής τους και θα εγγυάται πως όσοι καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα θα εγκλείονται υποχρεωτικά και κατ’ ελάχιστον 14 χρόνια στη φυλακή», ανέφεραν οι υπηρεσίες της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Εξάλλου το κονδύλι του προϋπολογισμού για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα θα αυξηθεί στα 906 εκατομμύρια λίρες (1,06 δισεκ. ευρώ) για την περίοδο 2020/2021, θα είναι δηλαδή αυξημένος κατά 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.
Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προβλέπει να διαθέσει «αμέσως» επιπλέον 500 χιλιάδες λίρες (586.000 ευρώ) στη μονάδα που είναι επιφορτισμένη να προσφέρει βοήθεια στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.
Το κείμενο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην πρόληψη της υποτροπής, καθώς προβλέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των επιτηρητών ώστε «οι αρχές να μπορούν να παρακολουθούν πολύ πιο στενά τους τρομοκράτες τις εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπαίνει στο στόχαστρο του Κιέβου η πολιτική αεροπορία
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με πλήγματα εκατέρωθεν
Μετά την απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Λειψία
Έξι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση - Η Μόσχα εντείνει τα πλήγματα στο δίκτυο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της χώρας
Αντίποινα για την αποτυχημένη προσπάθεια των Ιρανών να βάλουν νάρκες στα Στενά
Η νύφη φορώντας λευκό νυφικό διέσχισε τον διάδρομο, με το νερό να φτάνει μέχρι τους γοφούς της
Επιπλοκές στην υγεία της 53χρονης μετά τη μεταμόσχευση πνευμόνων στην οποία υποβλήθηκε
Η γερμανική βιομηχανία πιέζει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κίνα
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Ο γιος τους θα ονομαστεί Κίμων Θωμάς Κωνσταντίνος
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς
Υψηλό το επίπεδο των σχέσεων 'Αγκυρας-Μόσχας, δηλώνουν οι δύο ηγέτες
O απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000
Συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση που συνδέεται με διαβόητο βαρόνο κοκαΐνης
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.