- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: 30 συλλήψεις κατά την κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων»
Εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν
Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» ενώθηκε με τα συνδικάτα εναντίον των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε πάνω από 30 ανθρώπους χθες Σάββατο έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές που συμμετείχαν στη νέα κινητοποίηση των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».
Σύμφωνα με το δίκτυο Franceinfo, υπήρξαν εντάσεις στην περιοχή του Gare de l'Est, ενός από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, στο δέκατο διαμέρισμα, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν υαλοπίνακες.
Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν για πάνω από έναν χρόνο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ενώθηκε με τα συνδικάτα στις πορείες εναντίον των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα.
Έπειτα από εβδομάδες απεργιών και διαδηλώσεων, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα μεταφορών του Παρισιού αναμένεται να βελτιωθεί στις αρχές της εβδομάδας.
«Υπάρχουν καλές πιθανότητες» οι συγκοινωνίες να αποκασταθούν πλήρως από αύριο Δευτέρα, εκτίμησε ο Λοράν Τζεμπαλί, στέλεχος του συνδικάτου UNSA-RATP, σε δηλώσεις του στη Le Parisien που δημοσιεύθηκαν χθες Σάββατο.
Οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί να «φορτίσουν μπαταρίες», σύμφωνα με τον Τζεμπαλί, που επισήμανε ωστόσο ότι γενικά υπάρχει αποφασιστικότητα οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό να συνεχιστούν.
Η συνδικαλιστική ένωση κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στην επόμενη μαζική κινητοποίηση, την 24η Ιανουαρίου.
Έπειτα από τις υποχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση στις συγκοινωνίες βελτιώθηκε αισθητά την περασμένη εβδομάδα. Αρκετές γραμμές του μετρό λειτουργούν πλέον σχεδόν κανονικά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν διαρκούν πάνω από έξι εβδομάδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.