- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο
Τι δείχνει η κίνηση αυτή για τις προθέσεις της εταιρείας
Η Louis Vuitton αγόρασε ένα ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Η Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, ένα άλλο σημάδι των φιλοδοξιών της γαλλικής εταιρείς στην αγορά κοσμημάτων πολυτελείας.
Το ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων, το οποίο βρέθηκε από την εταιρεία Lucara Diamond Corp. στην Μποτσουάνα τον περασμένο Απρίλιο, είναι σκουρόχρωμο και έχει περίπουτο μέγεθος μίας παλάμης. Η μεταλλευτική εταιρεία το ονόμασε «Sewelô», που σημαίνει «σπάνιο εύρημα» στη γλώσσα της νότιας Αφρικής Tswana.
«Ο σκοπός αυτής της άνευ προηγουμένου συνεργασίας ανάμεσα σε μια εταιρία εξόρυξης, μιας εταιρίας επεξεργασίας και έναν μεγάλο οίκο πολυτελών ειδών, είναι να σχεδιαστεί και να κοπεί μια συλλογή διαμαντιών από το Sewelô», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά, ενώ συμπληρώνεται ότι οι πλήρεις δυνατότητες της συγκεκριμένης πέτρας θα φανούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο η Lucara αποκάλυψε ότι θα πάρει προκαταβολή και θα κρατήσει το 50% των διαμαντιών που θα κοπούν από την πέτρα. Ένα 5% θα πάει στις κοινοτικές δράσεις που εκπονεί η εταιρία στη Μποτσουάνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος LVMH διαθέτει επίσης την ιταλική μάρκα κοσμημάτων Bulgari, τις ωρολογοποιίες TAG Heuer και Hublot, ενώ τον Νοέμβριο απέκτησε την Tiffany & Co. για περισσότερα από 16 δισ. δολάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.