Κοσμος

«Αδειάζει» το σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν στη Βρετανία

Φεύγει το προσωπικό από την αγροικία Φρόγκμορ - Μονόδρομος ο Καναδάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ
Πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ / © EPA/Alexi Lubomirski

Απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του το προσωπικό του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ στην αγροικία Φρόγκμορ, ένα ακόμα σημάδι ότι ο Καναδάς θα είναι ο επόμενος και ίσως μόνιμος τόπος διαμονής για τον πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν Μαρκλ και τον μικρό Άρτσι.

Πηγές δηλώνουν στη βρετανική Mail Online ότι τουλάχιστον δύο μόνιμοι εργαζόμενοι στο σπίτι των Σάσεξ - μια καθαρίστρια και ένας οικονόμος - έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα αλλού, σε άλλο σπίτι της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Τα υπόλοιπα πιο ευκαιριακά μέλη του προσωπικού, όπως σεφ, καμαριέρες και υπηρετικό προσωπικό, ειδοποιήθηκαν ότι οι υπηρεσίες τους δεν είναι πλέον απαραίτητες στο σπίτι των Σάσεξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρι και η Μέγκαν άνοιξαν το σπίτι τους στο Φρόγκμορ προσλαμβάνοντας «μικρό σχήμα» προσωπικού για τις ανάγκες του. Εκτιμάται ότι κανείς από τους υπαλλήλους των Σάσεξ δεν έχει απολυθεί, αλλά θα απορροφηθεί σε άλλα πόστα εντός του οίκου των Ουίνδσορ.

New home for Harry and Meghan at Frogmore Cottage | ITV News


Πάντως το άδειασμα της αγροικίας εκλαμβάνεται ως μία επιπλέον ένδειξη των προθέσεων της Μέγκαν: δηλαδή ότι δεν θέλει να ξαναγυρίσει στη Βρετανία.

Πριν από οκτώ ημέρες ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου κρίση στο Παλάτι ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη βασιλική οικογένεια με απώτερο σκοπό τη σταδιακή οικονομική τους ανεξαρτησία.  

Η Ελισάβετ Β' με την οικογένειά της στο κτήμα Φρόγκμορ
Η Ελισάβετ Β' με την οικογένειά της στο κτήμα Φρόγκμορ / © EPA PHOTO-PA

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ