- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Καλοί Σαμαρείτες άφηναν πακέτα με χαρτονομίσματα σε δρόμους χωριού
Τα χρήματα δεν έπεφταν από τον ουρανό
Λύθηκε μυστήριο στη Βρετανία με καλούς Σαμαρείτες που άφηναν πακέτα με χαρτονομίσματα, για χρόνια, στους δρόμους ενός χωριού.
Από το 2014, πακέτα με χαρτονομίσματα εμφανίζονταν μυστηριωδώς στους δρόμους ενός χωριού στην Αγγλία. Μετά από έρευνες ετών, το μυστήριο λύθηκε: τα χρήματα δεν έπεφταν από τον ουρανό αλλά προέρχονταν από κάποιους «καλούς Σαμαρείτες» που ήθελαν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους.
Δεκατρείς φορές όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι του Μπλάκχολ Κόλιαρι, στη βορειοανατολική Αγγλία, βρήκαν πακέτα με χαρτονομίσματα των 20 λιρών. Τα περισσότερα είχαν αφεθεί στο πεζοδρόμιο και ήταν συνολικής αξίας 2.000 λιρών.
Κάθε φορά, τα χαρτονομίσματα παραδίδονταν στην αστυνομία. Οι αρχές πήραν καταθέσεις από τους κατοίκους, έκαναν έρευνες στις τράπεζες, το ταχυδρομείο, έψαξαν ακόμη και για δακτυλικά αποτυπώματα στα «πακέτα», χωρίς αποτέλεσμα.
Σήμερα ωστόσο, αποκάλυψαν ότι τα εξ ουρανού χρήματα ήταν το «δώρο» δύο γενναιόδωρων ανθρώπων που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για το χωριό, με το οποίο διατηρούν «συναισθηματικούς δεσμούς» γιατί και οι ίδιοι επωφελήθηκαν από «ένα ανέλπιστο εύρημα».
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πλέον έχουμε μια απάντηση σ’ αυτό το μυστήριο και πολύ χαρούμενος γιατί αποκλείσαμε την πιθανότητα να συνδέονται τα χρήματα με κάποια παρανομία ή με κάποιο ευάλωτο πρόσωπο», είπε ο Τζον Φόστερ, της τοπικής αστυνομίας, ευχαριστώντας τόσο του «καλούς Σαμαρείτες» όσο και τους κατοίκους που παρέδιδαν τα χρήματα.
Τα «πακέτα» αφήνονταν σκόπιμα στον δρόμο, σε σημεία όπου ήταν πιθανόν να τα βρει κάποιος που είχε ανάγκη από χρήματα, ανέφερε η εφημερίδα Guardian.
Όπως και πολλές άλλες κοινότητες ανθρακωρύχων, το Μπλάκχολ Κόλιαρι έζησε δύσκολα χρόνια αφού έκλεισαν τα ορυχεία, τη δεκαετία του 1980. Το χωριό είναι γνωστό στη Βρετανία επειδή εκεί γυρίστηκε μια σκηνή από την ταινία «Πιάστε τον Κάρτερ» με τον Μάικλ Κέιν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Δείτε τις εικόνες από τις λεηλασίες
Εικόνες χάους σε Παρίσι, Λιμόζ και Μασσαλία
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.