Κοσμος

Εμιλιάνο Σάλα: Ανατρεπτικά σενάρια για την τραγωδία

Η αλλαγή πιλότου, τα ηχητικά ντοκουμέντα τρόμου, τα αναπάντητα ερωτήματα

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
emilian sala
Εμιλιάνο Σάλα © EPA/EDDY LEMAISTRE

Ένα χρόνο μετά το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Εμιλιάνο Σάλα κυκλοφορεί βιβλίο με σενάρια και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία.

Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο που το αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα συνετρίβη, με τις αρχές να ανασύρουν μόνο τη σορό του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Στο νέο βιβλίο που κυκλοφορεί για τον άτυχο ποδοσφαιριστή υπάρχει ο ισχυρισμός πως ο πιλότος David Ibbotson μπορεί να πήδηξε από το αεροπλάνο πριν από τη συντριβή.

Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τη Μάγχη όταν ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη του. Οι αρχές εντόπισαν το αεροσκάφος μετά από 15 μέρες σε βάθος 63 μέτρων, ανασύροντας τη σορό του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Δεν βρέθηκε όμως ποτέ η σορός του πιλότου. Στο νέο βιβλίο «Η δολοφονία του Εμιλιάνο Σάλο» θέτει ερωτήματα για τον πιλότο David Ibbotson. «Θα μπορούσε ο πιλότος να εκτοξευτεί πριν το αεροπλάνο συντριβεί; Αν επέζησε, που βρίσκεται; Αν δεν επέζησε, που βρίσκεται το πτώμα του;».

Ως επίσημος πιλότος για το ταξίδι είχε αναφερθεί ο David Henderson. Ζήτησε όμως από τον φίλο του να κάνει την πτήση, καλύπτοντάς του τα έξοδα διαμονής. «Θέλεις ένα Σαββατοκύριακο στη Νάντη;» είχε ρωτήσει τότε τον David Ibbotson που συμφώνησε να κάνει το μοιραίο ταξίδι στη θέση του. 

Ο 28χρονος επιθετικός είχε εκφράσει τις ανησυχίες του μετά την επιβίβασή του στο μοιραίο αεροπλάνο. «Φαίνεται να διαλύεται. Αν σε μιάμιση ώρα δεν έχετε νέα μου, δεν ξέρω αν θα στείλουν κάποιον να με ψάξει γιατί δεν θα μπορούν να με βρουν, αλλά θα ξέρετε… πραγματικά φοβάμαι» ήταν το ηχητικό μήνυμα που έστειλε σε φίλους του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ