Κοσμος

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος μοιράζει 9 εκ. δολάρια στο Τwitter

Το δικό του «κοινωνικό μέρισμα» σε 1.000 άτομα με ένα retweet

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Yusaku Maezawa
Yusaku Maezawa / © EPA/JIJI PRESS

Δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας κάνει «κοινωνικό πείραμα» μοιράζοντας 9 εκ. δολάρια σε 1.000 άτομα στο Twitter.

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα μοιράσει περισσότερα από 9 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter σε 1.000 άτομα για να διαπιστώσει αν οι τυχεροί θα γίνουν πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι followers του Ιάπωνα επιχειρηματία είναι ένα retweet σε μια ανάρτησή του

Ο ίδιος, είπε, θα παρακολουθεί την πορεία του «πειράματός» του με συχνές έρευνες. Ο μεγιστάνας του διαδικτυακού εμπορίου  Yusaku Maezawa αποκαλεί τον διαγωνισμό του «σοβαρό κοινωνικό πείραμα». Στο βίντεο που εξηγεί τους όρους του πειράματος αναφέρει ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να ξοδέψουν και να χρησιμοποιήσουν το ποσό που θα κερδίσουν κατά το δοκούν.  Θα πρέπει παράλληλα να απαντούν σε συχνά ερωτηματολόγια για το πώς ξοδεύουν τα χρήματα.

Ο Maezawa είναι ένας από τους διάσημους συλλέκτες έργων Τέχνης. Επίσης θα είναι ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης που θα πετάξει στο φεγγάρι με το SpaceX του Έλον Μασκ.



Το «πείραμα» του Ιάπωνα βασίζεται στη θεωρία των πληρωμών χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους πολίτες. Ο ίδιος εξήγησε ότι ξεκινάει το «πείραμα» γιατί «έχω τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο για να το κάνω».

【Twitterお年玉キャンペーン 〆切迫る】ツイートの瞬間実況してみた!


Η ιδέα του παγκόσμιου βασικού εισοδήματος έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια λόγω των φόβων ότι η τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει ένα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ