- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φιλιππίνες: Ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράκ
Μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον αμερικανικών στόχων στη χώρα
Οι αρχές των Φιλιππίνων ζήτησαν από τους πολίτες τους που ζουν στο Ιράκ να εγκατελείψουν τη χώρα.
Οι Φιλιππίνες ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον αμερικανικών στόχων στη χώρα.
«Το επίπεδο συναγερμού σε όλο το Ιράκ έχει φτάσει στο επίπεδο 4, κάτι που σημαίνει αναγκαστικές απομακρύνσεις», δήλωσε ο Εντουάρντο Μένες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι 1.600 Φιλιππινέζοι εργάζονται στο Ιράκ, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι υπόλοιποι σε αμερικανικές και άλλες ξένες εγκαταστάσεις στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ.
Πλοίο του λιμενικού των Φιλιππίνων, το οποίο η χώρα μόλις αγόρασε από τη Γαλλία και κατευθυνόταν προς τις Φιλιππίνες, έλαβε εντολή να πλεύσει στο Ομάν και το Ντουμπάι για να βοηθήσει τους Φιλιππινέζους που ίσως χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις χώρες αυτές.
«Οι Φιλιππινέζοι που εργάζονται στο εξωτερικό θα μεταφερθούν σε ασφαλέστερα λιμάνια από όπου θα μπορέσουν να απομακρυνθούν με αεροπλάνα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν», επεσήμανε το λιμενικό σε ανακοίνωσή του.
Οι Φιλιππινέζοι που βρίσκονται στο Ιράκ καλούνται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας τους στη Βαγδάτη, αν χρειάζονται βοήθεια για να λάβουν άδεια εξόδου από τη χώρα.
«Αν δεν έχετε εργοδότες και είστε θύματα διακινητών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή ελάτε στην πρεσβεία ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε», δήλωσε ο Φιλιππινέζος επιτετραμμένος Γιομάρ Σάντι.
«Αν θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας και δεν σας επιτρέπουν οι εργοδότες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα μιλήσουμε με τους εργοδότες σας», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Φιλιππινέζος υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενσάνα, επικεφαλής της νεοσυσταθείσας επιτροπής που εποπτεύει των απομακρύνσεων, είχε επισημάνει χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει αεροσκάφη για τους Φιλιππινέζους που βρίσκονται στο Ιράκ και το Ιράν και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να πάνε σε πιο ασφαλείς περιοχές.
Περίπου 2,3 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι ζουν στη Μέση Ανατολή ως οικιακοί βοηθοί, εργάτες στην οικοδομή, νοσηλευτές και μηχανικοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.