- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χουάν Γκουαϊδό ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης
Ένα αξίωμα που κατέχει εδώ και έναν χρόνο
«Είμαστε εδώ!» φώναξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας.
Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας -και αναγνωρισμένος πρόεδρος της χώρας από περίπου 50 χώρες- κατάφερε σήμερα να ορκιστεί πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ισχυροποιημένος από την επανεκλογή του στη θέση αυτή την Κυριακή, αφού όμως προηγουμένως εμποδίστηκε για άλλη μια φορά από τις δυνάμεις ασφαλείας να μπει στο κτίριο.
Την ώρα που οι άνδρες της Εθνοφρουράς τον παρεμπόδιζαν, μέσα στο ημικύκλιο ένας άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης και πολιτικός αντίπαλός του, ο Λουίς Παρά, προήδρευε της συνεδρίασης. Ο Παρά, ο οποίος διεκδικεί επίσης τη θέση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, αποχώρησε όταν ο Χουάν Γκουαϊδό και οι υποστηρικτές του μπήκαν μέσα, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
«Είμαστε εδώ!» φώναξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας Gloria al bravo pueblo («Δόξα στον θαρραλέο λαό»).
Με υψωμένο το δεξί χέρι, ο Γκουαϊδό στη συνέχεια ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ένα αξίωμα που κατέχει εδώ και έναν χρόνο. Ο Παρά είχε ορκιστεί την Κυριακή, αφού αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος του κοινοβουλίου με τη στήριξη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
Τη στιγμή που ο Γκουαϊδό ανέβαινε στο έδρανό του, στο κτίριο κόπηκε το ρεύμα και οι βουλευτές έβγαλαν τα κινητά τηλέφωνά τους για να φωτίσουν τον χώρο. Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στη Βενεζουέλα. Στο κτίριο του κοινοβουλίου σημειώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.