- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χουάν Γκουαϊδό ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης
Ένα αξίωμα που κατέχει εδώ και έναν χρόνο
«Είμαστε εδώ!» φώναξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας.
Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας -και αναγνωρισμένος πρόεδρος της χώρας από περίπου 50 χώρες- κατάφερε σήμερα να ορκιστεί πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ισχυροποιημένος από την επανεκλογή του στη θέση αυτή την Κυριακή, αφού όμως προηγουμένως εμποδίστηκε για άλλη μια φορά από τις δυνάμεις ασφαλείας να μπει στο κτίριο.
Την ώρα που οι άνδρες της Εθνοφρουράς τον παρεμπόδιζαν, μέσα στο ημικύκλιο ένας άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης και πολιτικός αντίπαλός του, ο Λουίς Παρά, προήδρευε της συνεδρίασης. Ο Παρά, ο οποίος διεκδικεί επίσης τη θέση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, αποχώρησε όταν ο Χουάν Γκουαϊδό και οι υποστηρικτές του μπήκαν μέσα, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
«Είμαστε εδώ!» φώναξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας Gloria al bravo pueblo («Δόξα στον θαρραλέο λαό»).
Με υψωμένο το δεξί χέρι, ο Γκουαϊδό στη συνέχεια ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ένα αξίωμα που κατέχει εδώ και έναν χρόνο. Ο Παρά είχε ορκιστεί την Κυριακή, αφού αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος του κοινοβουλίου με τη στήριξη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
Τη στιγμή που ο Γκουαϊδό ανέβαινε στο έδρανό του, στο κτίριο κόπηκε το ρεύμα και οι βουλευτές έβγαλαν τα κινητά τηλέφωνά τους για να φωτίσουν τον χώρο. Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στη Βενεζουέλα. Στο κτίριο του κοινοβουλίου σημειώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.