Κοσμος

Έκοψαν την διαφήμιση της Κάιλι Μινόγκ για την Αυστραλία

Ήταν το χειρότερο timing

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kylie-minogue-australia-branding-in-asia.jpg

Η καταστροφική κρίση με τις πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία έβαλε τέλος και στο τουριστικό σποτάκι με πρωταγωνίστρια την Κάιλι Μινόγκ.

Μετά από δέκα μέρες στον τηλεοπτικό αέρα, η διαφημιστική εκστρατεία, που κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια, σταμάτησε να μεταδίδεται εν μέσω της ασύλληπτης καταστροφής στην Αυστραλία.

Ήταν απλά το χειρότερο timing για να προβληθεί εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές της χώρας.

Το διαφημιστικό σποτάκι «Matesong» με πρωταγωνίστρια την Κάιλι Μινόγκ, που μεταδόθηκε στη Βρετανία την Ημέρα των Χριστουγέννων και ενθάρρυνε τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, σταμάτησε πια να μεταδίδεται.

Ήταν μετά τα πρώτα σχόλια σφοδρής κριτικής που ζητούσαν την απόσυρση του τρίλεπτου διαφημιστικού που ήρθε και η σχετική απόφαση του υπουργείου Τουρισμού στην Αυστραλία.

 

Ένα σποτάκι γεμάτο εικόνες που έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που κάνουν τον γύρο του κόσμου από μια Αυστραλία που ζει εδώ και ένα μήνα μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία.

«Υπό το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης στην Αυστραλία έχουμε μειώσει τη διαφημιστική μας προβολή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τη δραστηριότητά μας για το επόμενο διάστημα» ήταν το επίσημο σχόλιο από την κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, επισημαίνεται ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές περιοχές στην Αυστραλία που δεν έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συσπειρώσουμε τις κοινότητές μας και να ενισχύσουμε τον τουριστικό τομέα που ενδεχομένως έχει επηρεαστεί» υπογραμμίζεται από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Matesong: Kylie Minogue stars in 2019 Tourism Australia ad aimed at Brits

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ