- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Διάδοχος» Σουλεϊμανί: Θα έχετε νεκρούς Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή
Ο νέος επικεφαλής της επίλεκτης «Δύναμης Κουντς» απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα
Οι ΗΠΑ δεν θα σταματούν να μετρούν νεκρούς Αμερικανούς στις ΗΠΑ, απείλησε ο «διάδοχος» του Κασέμ Σουλεϊμανί στην ηγεσία της Δύναμης Κουντς.
Οι ΗΠΑ θα μετρήσουν πολλούς νεκρούς Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο Ισμαήλ Καανί. Ο «διάδοχος» του Κασέμ Σουλεϊμανί εξαπέλυσε απειλές κατά της Ουάσινγκτον για τη δολοφονία του Νο2 στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών drones. Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, ο Ιρανός ταξίαρχος διορίστηκε από τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ νέος επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς. Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον θα έχει βαριές απώλειες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν νεκρός, η Τεχεράνη ορκίστηκε εκδίκηση. Οι ΗΠΑ, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι ο Ιρανός υποστράτηγος έπρεπε να εξοντωθεί, καθώς βρισκόταν πίσω από επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να ανάψει το «πράσινο» φως για την αμερικανική επιχείρηση στην ιρακινή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ιρανός διοικητής της «Δύναμης Κουντς» σχεδίαζε να δολοφονήσει πολλούς Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «έπρεπε να τον είχαμε βγάλει από τη μέση νωρίτερα».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι 3.000-3.500 στρατιώτες του αμερικανικού στρατού θα σταλούν άμεσα στη Μέση Ανατολή, με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας σε αμερικανικές βάσεις.
Ιρανός ΥΠΕΞ: Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία Σουλεϊμανί
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι.
«Είναι ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια…το Ιράν θα λάβει μια σειρά νομικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο για να λογοδοτήσει η Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι» τόνισε ο Ζαρίφ. Και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας».
Και κατέληξε, λέγοντας: «Ήταν μια εξαιρετική επικίνδυνη, ανόητη κλιμάκωση. Ήταν η πλέον αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.