Κοσμος

Τέλος εποχής για τα σουβενίρ στη Ρώμη

Με απόφαση δημάρχου

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
romi
Ρώμη © Keegan Houser

Νέα θέση μακριά από τα ιστορικά μνημεία θα πρέπει να βρουν οι πάγκοι που διαθέτουν αναμνηστικά προς πώληση στη Ρώμη.

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της «ευπρέπειας και της ασφάλειας» στα πιο τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, η δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi ανακοίνωσε πως οι πάγκοι είναι ασυμβίβαστοι με τα διάσημα μνημεία.

Συγκεκριμένα 17 πάγκοι θα μετακινηθούν από τη Φοντάνα ντι Τρέβι, τα Ισπανικά Σκαλοπάτια, το Πάνθεον και την Πλατεία Ναβόνα. Οκτώ όμως από αυτά θα συνεχίσουν να εμπορεύονται αναμνηστικά σε απόσταση αρκετών μέτρων από τα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα.

Η Virginia Raggi, που έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό για την απομάκρυνση των τουριστικών πάγκων, υπογράμμισε πως η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία της κληρονομιάς της Ρώμης.

Έτσι θεωρείται ότι θα ενισχυθεί η ασφάλεια στα πιο επισκέψιμα μνημεία της πόλης. Η νομοθεσία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, αλλά δύο περίπτερα παρέμεναν ανοιχτά μπροστά στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Η δήμαρχος απαγόρευσε επίσης την παράνομη εμπορική δραστηριότητα στον δρόμο ως μέρος μιας σειράς κανόνων που ανακοινώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Πολλοί ωστόσο μικροπωλητές εξακολουθούν να λειτουργούν ελεύθερα γύρω από τα τουριστικά σημεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ