Κοσμος

Εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Νότια Ουαλία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι αγνοούνται στην πύρινη κόλαση της Αυστραλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Australia fires: Traffic jam as thousands flee "tourist leave zone"

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας κηρύχθηκε εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πύρινων μετώπων. Ο κίνδυνος για νέες εστίες αυξάνεται.

Η επικεφαλής της Νέας Νότιας Ουαλίας κήρυξε την πολιτεία της Αυστραλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ο κίνδυνος από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται εδώ και μια εβδομάδα κλιμακώνεται.

Για το Σαββατοκύριακο η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέες εστίας πυρκαγιά στην ανατολική πολιτεία της Αυστραλίας.

Από τον Σεπτέμβριο στις πυρκαγιάς που καταστρέφουν την Αυστραλίας έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι και περισσότερα από 1.200 σπίτια έχουν καταστραφεί στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτόρια.

Μόνο μέσα σε μια εβδομάδα υπάρχουν τουλάχιστον 17 αγνοούμενοι στην περιοχή, ενώ ένας εθελοντής πυροσβέστης.  

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την «τουριστική ζώνη» της Νέας Νότιας Ουαλίας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση «επανεγκατάστασης ατόμων» στην περιοχή.


Σύμφωνα με την επικεφαλής της πολιτείας Γκλάντις Μπρεϊκλιάν, η επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν πιο εύκολα στην εκκένωση περιοχών, στο κλείσιμο οδικών δικτύων με στόχο την παροχή ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους.

Στο μεταξύ, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να συνεισφέρουν στην εκτίμηση των καταστροφών έπειτα από μία από τις χειρότερες ημέρες από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν οι πυρκαγιές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σήμερα βρέθηκαν άλλα τρία πτώματα, αυξάνοντας σε οκτώ τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το βράδυ της Δευτέρας.

Η ανησυχία είναι μεγάλη για πολλούς ανθρώπους των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται ενώ πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου στη νοτιοανατολική Αυστραλία. Περισσότερες από 200 κατοικίες έχουν καταστραφεί και μερικά χωριά δεν είναι πλέον παρά ερείπια που καπνίζουν.

Οι πληροφορίες που φθάνουν από πολλές τουριστικές ζώνες της νοτιοανατολικής Αυστραλίας κάνουν λόγο για χιλιάδες παραθεριστές και ντόπιους που πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στριμωγμένοι στην άκρη της θάλασσας, αποκλεισμένοι από τις φλόγες. Οι πυρκαγιές προκάλεσαν πολυάριθμες διακοπές της ηλεκτροδότησης, των τηλεφωνικών επικοινωνιών και του Ίντερνετ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ