- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Το δικαστικό σύστημα βίασε ξανά και ξανά» τη 19χρονη Βρετανίδα
Παρέμβαση του βρετανικού ΥΠΕΞ για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στην Κύπρο
Έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της 19χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Κύπρου.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε χθες Δεύτερα ένοχη την 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας. Η 19χρονη καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία και θα ακούσει την ποινή της στις 7 Ιανουαρίου.
Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από το δικαστικό μέγαρο της Αμμοχώστου καταδίκασαν την απόφαση υποστηρίζοντας ότι το «δικαστικό σύστημα βίασε ξανά και ξανά την 19χρονη». Οι δικηγόροι της Βρετανίδας δηλώνουν αποφασισμένοι να εφεσιβάλουν την απόφαση και καταγγέλλουν ότι παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους. Σημειώνεται ότι η 19χρονη έμεινε για τέσσερις εβδομάδες υπό κράτηση στην Κύπρο ως ύποπτη για ψευδή καταγγελία. Η 19χρονη άλλαξε την κατάθεσή της κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης από τις κυπριακές αρχές.
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη βρετανική κοινή γνώμη και μάλιστα το θέμα έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η εν λόγω υπόθεση ήταν «πολύ θλιβερή» και θα θέσει το θέμα στις κυπριακές Αρχές.
Ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ, διευθυντής της οργάνωσης Justice Abroad, ο οποίος υπερασπίζεται τη γυναίκα, ανέφερε ότι η δήλωση ανάκλησης δόθηκε όταν δεν υπήρχε παρών δικηγόρος ή μεταφραστής, εξηγώντας ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επέκρινε επίσης τη διεκπεραίωση της υπόθεσης από τον δικαστή Μιχάλη Παπαθανασίου, προσάπτοντάς του ότι αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με το εάν ο καταγγελλόμενος βιασμός έλαβε χώρα.
Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να μετριαστεί η ποινή και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.
Η νεαρή υποστηρίζει ότι άλλαξε την κατάθεσή της κάτω από την πίεση της αστυνομίας στη διάρκεια επίπονης ανάκρισης και χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αλλά οι εισαγγελείς και το δικαστήριο απέρριψαν τον ισχυρισμό της.
Οι Ισραηλινοί, οι οποίοι αρνούνται την κατηγορία, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 10 ημέρες και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
O Τραμπ θέλει «πάγωμα» πυρηνικής δραστηριότητας 20 ετών, το Ιράν προτείνει 5 χρόνια
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύτηκε
Το δικαστήριο έκρινε την εταιρεία υπεύθυνη για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ της 45χρονης
Ο Ελληνισμός, αντλώντας δύναμη από το παρελθόν του, συνεχίζει να εμπνέει το παρόν και να διαμορφώνει το μέλλον
Οι δράστες εισέβαλαν σε τράπεζα και διέφυγαν μέσω των υπονόμων μετά από δύο ώρες ομηρίας
Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στη Νάπολη - Άδειασαν τις θυρίδες και διέφυγαν
Το πτώμα της είχε βρεθεί μέσα στο Tesla του
«Πρόοδος στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν» λέει πηγή του Πακιστάν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων
«Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι τα δόντια μου έχουν αφαιρεθεί»
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.