Κοσμος

Ληστής με δάκρυα επιστρέφει την τέφρα έφηβου που έκλεψε

Πήρε τηλέφωνο την οικογένεια, ζήτησε συγνώμη και έδωσε οδηγίες για πού βρίσκεται το ξύλινο κουτί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία Κύπρου
Αστυνομία Κύπρου / © EPA/ Katia Christodoulou

Ληστής ζητά συγνώμη και επιστρέφει το ξύλινο κουτί με την τέφρα ενός έφηβου από τη Σουηδία στην οικογένειά του. Την έκλεψε μέσα από το αυτοκίνητό τους στην Κύπρο.

Η αστυνομία της Κύπρου ανακοίνωσε ότι εντόπισε το ξύλινο κουτί που περιέχει την τέφρα ενός έφηβου Σουηδού, η οποία είχε κλαπεί μέσα από το αυτοκίνητο της οικογένειας. Μάλιστα ο ληστής της τεφροδόχου ζήτησε τηλεφωνικά συγνώμη από την οικογένεια, διευκρίνισε ότι εκλάπη κατά λάθος και έδωσε οδηγίες για το πού βρίσκεται το ξύλινο κουτί.  

Η Σουηδέζα Kinga Bednarz, της οποίας ο γιος σκοτώθηκε προ μηνών σε τροχαίο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ότι αισθάνεται «ανακουφισμένη και ευγνώμων» μετά από όλη αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. Σημείωσε, μάλιστα, πως η τηλεφωνική  επικοινωνία με το ληστή της τέφρας του γιου της ήταν «συγκινητική».  

Ο 19χρονος σκοτώθηκε στη Σουηδία, αλλά οι γονείς του ήθελαν να σκορπίσουν την τέφρα του σε ένα «ζεστό και όμορφο» τόπο. Για αυτό ταξίδεψαν μέχρι την Κύπρο. Η τέφρα ήταν φυλαγμένη σε ένα ξύλινο κουτί το οποίο βρισκόταν μέσα σε ένα από τα τρία σακίδια που αφαιρέθηκαν από το αυτοκίνητο του ζευγαριού. Οι κλέφτες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μέσα σε αυτό. Στην τεφροδόχο αναγράφονταν το όνομα του παιδιού τους όπως και οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του: 2000- 2019.

21888_p_800_800.jpg
 

Η έκκληση της οικογένειας μέσω διαδικτύου και από τα ΜΜΕ προς τους ληστές για την επιστροφή της ξύλινης τεφροδόχου απέδωσε καρπούς. Μέσα στα σακίδια υπήρχαν επίσης 200 ευρώ, τα οποία μάλλον δεν επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρεις Κύπριους ως ύποπτους για την υπόθεση της κλοπής. Πρόκειται για δύο άνδρες, 33 και 43 ετών, και μια γυναίκα 34 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ