Κοσμος

Το 'στρωσε με τεχνητό χιόνι στο κέντρο της Μόσχας

Το αδειάζουν με φορτηγά - Ο πιο θερμός χειμώνας από το 1886

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόσχα, Κόκκινη Πλατεία
Μόσχα, Κόκκινη Πλατεία / © EPA/YURI KOCHETKOV

Η Μόσχα βιώνει τον πιο ήπιο χειμώνα από το 1886 και αναγκάζεται να καταφύγει στο τεχνητό χιόνι για να δώσει το εορταστικό, παγωμένο κλίμα της στους Μοσχοβίτες.

Οι αρχές της Μόσχας αδειάζουν το τεχνητό χιόνι από τα φορτηγά στο κέντρο της Μόσχας για να μη χάσει η πόλη το «χρώμα» της ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς. Η πρωτεύουσα της Ρωσίας βιώνει τον πιο θερμό της Δεκέμβριο από το 1886.

Η μεταφορά και η διασπορά του τεχνητού χιονιού στους δρόμους της Μόσχας έχει γίνει viral στο Twitter με τους χρήστες να διασκεδάζουν με την απελπισία των μοσχοβίτικων αρχών απέναντι στην καλοκαιρία. Ένας χρήστης έγραψε δηκτικά: «όλα αγοράζονται με τον προϋπολογισμό της Μόσχας - ακόμα και ο χειμώνας». Ένας άλλος αναπολεί τον «Στρατηγό Χειμώνα» της Μόσχας που με τους υπό το μηδέν βαθμούς είχε κάποτε κατατροπώσει τις δυνάμεις του Ναπολέοντα και του Χίτλερ.

Ο ήπιος ρωσικός χειμώνας αντιμετωπίζεται από τους ειδικούς ως μία επιπλέον ένδειξη της κλιματικής αλλαγής.

Τεχνητό χιόνι καλύπτει την κεντρική λεωφόρο Tverskaya αλλά και γύρω από την Κόκκινη Πλατεία.

«Αυτό είναι όλο το χιόνι που υπάρχει στη Μόσχα. Φρουρείται στην Κόκκινη Πλατεία», έγραψε ένας χρήστης της Instagram, συνοδευόμενος από μια φωτογραφία κοντά στο Κρεμλίνο.

Maria☀️ on Instagram: “Это весь снег, который есть в Москве. Его охраняют на Красной площади ? This is all the snow there is in Moscow. It is being guarded on the…”

Αξιωματούχος του δήμου δήλωσε ότι το τεχνητό χιόνι στη λεωφόρο Tverskaya τοποθετήθηκε για δημιουργήσει έναν μικρό «λόφο» για τους φαν του snowboard. Να σημειωθεί ότι το τεχνητό χιόνι της Μόσχας φτιάχτηκε από θρυμματισμένο πάγο από τα παγοδρόμια της πρωτεύουσας.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ