- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πύρινη κόλαση η Αυστραλία - Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης
Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα και το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου
Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Εκκενώνεται έκταση όσο το μισό Βέλγιο. Ο καύσωνας αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου και ένας εθελοντής νεκρός.
Ένας Αυστραλός εθελοντής πυροσβέστης έχασε σήμερα τη ζωή του και δύο άλλοι υπέστησαν εγκαύματα όταν ανετράπη το φορτηγό τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και εν μέσω των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.
Οι εθελοντές πυροσβέστες επιχειρούσαν την κατάσβεση πυρκαγιάς περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Όλμπερι στη Νέα Νότια Ουαλία, ανέφεραν στο Twitter οι πυροσβεστικές αρχές. Στην πολιτεία της Βικτόριας, όπου αναμένεται να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της νύχτας, ισχύουν 11 προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών, ενώ οι φωτιές απειλούν και την Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.
Διαταγή για άμεσες εκκενώσεις χιλιάδων κατοίκων - Αδειάζει έκταση όσο το μισό Βέλγιο
Οι αρχές έδωσαν εντολή σε χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές στη Βικτόρια να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η άνοδος των θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται σε αυτή την Πολιτεία της Αυστραλίας.
Με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους 40° Κελσίου στη Μελβούρνη, οι αρχές προέτρεψαν περίπου 30.000 τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχή Ανατολικό Γκίψλαντ, έκτασης ίσης σχεδόν με το μισό Βέλγιο.
Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών προβλέπεται πως θα είναι εξαιρετικά υψηλός στις επτά από τις εννέα περιφέρειες της Πολιτείας και οι φωτιές απειλούν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Πρίνσις, έναν από τους κυριότερους πολιτειακούς οδικούς άξονες.
Το θερμό μέτωπο κινείται με ταχύτητα στη Νέα Νότια Ουαλία, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ανέβουν πολύ αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν κανονικά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Σίδνεϊ για να θαυμάσουν το περίφημο σόου των πυροτεχνημάτων στο λιμάνι.
Σχεδόν 900 σπίτια έχουν καταστραφεί και 34,8 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί την περίοδο των πυρκαγιών φέτος. Στο Σίδνεϊ, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για ολόκληρες εβδομάδες για ολόκληρες εβδομάδες.
Έχουν εκφραστεί φόβοι πως το σόου των πυροτεχνημάτων της αυστραλιανής μεγαλούπολης ίσως ακυρωνόταν φέτος, όμως οι αρχές μέχρι στιγμής προγραμματίζουν να γίνει κανονικά.
Προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών έχουν εκδοθεί από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία, εν μέσω μιας από τις πιο δύσκολες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ.
Υπό μεγάλη πολιτική πίεση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι θα προσφέρει αποζημιώσεις στους εθελοντές πυροσβέστες για τα απολεσθέντα έσοδά τους εξαιτίας της έντασης και της έκτασης των φετινών πυρκαγιών. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον διαβεβαίωσε ότι θα προσφερθούν αποζημιώσεις ύψους έως και 6.000 αυστραλιανών δολαρίων (3.750 ευρώ) σε δικαιούχους που συμμετείχαν για πάνω από δέκα ημέρες σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών φέτος.
Ο Μόρισον αναγκάστηκε να τερματίσει πρόωρα τις διακοπές του στη Χαβάη ενόψει Χριστουγέννων εν μέσω των επικρίσεων για την απραξία της κυβέρνησής του μπροστά στις πυρκαγιές, την κλιματική αλλαγή και την ξηρασία που πλήττει όλη τη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.