Κοσμος

Σάλος με το BBC για την «αεροπορική» αποστολή του στην Γκρέτα

Δεν υπήρχε χρόνος για τρένα ή πλοία, λέει ο δημοσιογράφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ
Γκρέτα Τούνμπεργκ / © EPA/Bob Pearson

Το BBC στο στόχαστρο γιατί ταξίδεψε αεροπορικώς για να κάνει αρχισυντάκτρια του για τις γιορτές την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει σύμφωνα με το περιοδικό TIME και ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής ανέλαβε τα Χριστούγεννα για λίγο χρέη αρχισυντάκτριας στο BBC και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Today» του Radio 4.

Κι ενώ η Σουηδέζα ταξιδεύει παντού και πάντα με μέσα συγκοινωνίας που αφήνουν το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, όπως τρένα και πλοία, ο αρχισυντάκτης του BBC που κλήθηκε να αναλάβει τη μετάδοση της ειδικής εκπομπής ταξίδεψε αεροπορικώς για να συναντήσει την ακτιβίστρια της χρονιάς.

Μετά τον σχετικό σάλο που δημιουργήθηκε η ραδιοφωνική παραγωγός και συντάκτρια του BBC Σάρα Σαντς παραδέχθηκε σήμερα ότι ήταν «περίεργο το συναίσθημα» να ταξιδεύεις με αεροπλάνο ενώ καλούσαν να πάρεις συνέντευξη από έναν άνθρωπο που εναντιώνεται σε αυτήν επιλογή μετακίνησης.  

«Το συζητήσαμε μεταξύ μας. Ξέραμε ότι θα έδειχνε περίεργο έως παράταιρο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για τρένα ή πλοία», είπε η Σάρα Σαντς στους Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το ταξίδι του BBC προς και από τη Στοκχόλμη αναλογεί σε μισό τόνο εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα ανά άτομο. Αυτό δεν ενόχλησε την Γκρέτα; Σύμφωνα με τη Σάρα Σαντς η Τούνμπεργκ δεν είναι επικριτική. «Γνωρίζει πολύ καλά ότι όλοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα υψηλά στάνταρντ που έχει θέσει. Απλά ζητά από τον κόσμο να κάνει μια προσπάθεια».
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ