- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σόιμπλε για κλιματική αλλαγή: Να αλλάξουμε συνήθειες
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σύμφωνα με τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου
Να μειώσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή καλεί τους Γερμανούς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής καλεί τους Γερμανούς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο πλαίσιο συνέντευξής του ο πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, μειώνοντας τις διακοπές τους και καταβάλλοντας πραγματικό τίμημα προκειμένου να αντιμετωπίσουν -όπως είπε- την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.
«Πρέπει να αλλάξουμε τις ζωές μας» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung. «Είναι σίγουρα μεγάλη ευχαρίστηση να πετάει κανείς έως τις Μαλβίδες ή να επισκέπτεται τη Βενετία. Όμως, στο μέλλον, θα πρέπει να ικανοποιούμε αυτήν την ευχαρίστηση με φειδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της γερμανικής κυβέρνησης μετά το 2017 λόγω μιας σειράς από εξαιρετικά θερμά καλοκαίρια αλλά και τις κινητοποιήσεις «Fridays for Future» που ενέπνευσε η Σουηδή μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Μάλιστα, φέτος η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες, όπως και επενδύσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές, την ενεργειακή στέγαση και τα ηλεκτρικά οχήματα.
«Μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή σε μια ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα» υπογράμμισε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί έχουν πετύχει σε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία. «Θα ήταν λάθος να παρουσιάζουμε το πακέτο για το κλίμα ως μια πράξη γενναιοδωρίας: Η προστασία του κλίματος δεν είναι δωρεάν» τόνισε και εξήγησε ότι η θέρμανση και τα καύσιμα θα είναι ακριβότερα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα υπάρχουν χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού και φθηνότερα εισιτήρια για το τρένο, προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος των αυξήσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.