Κοσμος

Κάμψη στα ποσοστά Σαλβίνι για πέμπτη συνεχή εβδομάδα

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του ιταλικού ινστιτούτου Ixè

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salvini8.jpg
Ματέο Σαλβίνι / © EPA/GIUSEPPE LAMI

Η Λέγκα λαμβάνει το 29,9% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ξεπερνά το 20,2%.

Για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι δεν ξεπερνά το 30% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του ιταλικού ινστιτούτου Ixè.

Πιο αναλυτικά, η Λέγκα λαμβάνει το 29,9% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ξεπερνά το 20,2%.

Όπως σημειώνουν οι σχολιαστές, το κόμμα του Σαλβίνι παρουσιάζει κάμψη στα ποσοστά του για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, έστω κι αν παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων έχει το 16% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας αυξάνει τα ποσοστά του και αγγίζει το 10,5%.

Η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμένει σταθερή με ποσοστό 7% , ενώ το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι «Ζωντανή Ιταλία», σύμφωνα με το δημοσκοπικό ινστιτούτο Ixè, εξασφαλίζει μόνο το 3,6% της πρόθεσης ψήφου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια (περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια), η ίδια έρευνα προσθέτει ότι ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Στέφανο Μπονατίσι μέχρι τώρα πείθει το 47,2% των ψηφοφόρων, ενώ η κύρια αντίπαλός του - η υποψήφια της Λέγκα Λουτσία Μποργκοντζόνι- λαμβάνει την στήριξη του 40,1% των ερωτηθέντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ