Κοσμος

Σε Νότια Κορέα, Κίνα και Ινδονησία ο Κέρι

Μεταξύ 13 και 18 Φεβρουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60575-120911.jpg

Τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ινδονησία αναμένεται να επισκεφθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά το επόμενο ταξίδι του στην Ασία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 18 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το Γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Βόρεια Κορέα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, κατά τις επισκέψεις του Αμερικανού υπουργού σε Σεούλ και Πεκίνο, ενώ οι συζητήσεις που θα έχει ο στην Τζακάρτα θα εστιάζουν στις κλιματικές αλλαγές, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Στο Πεκίνο, ο κ. Κέρι θα περάσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ «χαιρετίζουν την ειρηνική και ευημερούσα Κίνα, η οποία διαδραματίζει θετικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις». Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν ο υπουργός σκοπεύει να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας γύρω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

Το ταξίδι του κ. Κέρι στην Ασία είναι το πέμπτο που πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός μέσα σε ένα χρόνο. Ο κ. Κέρι θα επισκεφτεί επίσης και το Άμπου Ντάμπι.

Γ.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ