Κοσμος

Η Γκρέτα σε Α΄ θέσης καβγά με τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους

Τελικά ταξίδεψε στο πάτωμα ή στην πρώτη θέση;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ
Γκρέτα Τούνμπεργκ / © Twitter

Σάλος με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους που αμφισβητούν ότι η 16χρονη ταξίδεψε στην οικονομική θέση.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα και ότι θα επιστρέψει σπίτι της στη Σουηδία για τις γιορτές. Μετά την παρουσία της στο Τορίνο και στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη η 16χρονη ακριβίστρια και πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό TIME αποφάσισε να επιστρέψει με το τρένο στη Σουηδία, μέσω Ελβετίας και Γερμανίας.

Ως γνωστό η Σουηδέζα αποφεύγει τα αεροπλάνα, γιατί εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες ρύπων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή. Το ταξίδι με το τρένο πάντως είναι μακρύ. Μόνο το δρομολόγιο από το Τορίνο μέχρι τις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, όπου αναχωρούν τα πλοία για τη Σκανδιναβία, διαρκεί πάνω από 15 ώρες και προϋποθέτει τουλάχιστον τρεις αλλαγές τρένων.

Ξαφνικά, την Κυριακή, έγινε «viral» μία φωτογραφία, στην οποία η Γκρέτα Τούνμπεργκ απεικονίζεται να κάθεται ανάμεσα σε βαλίτσες στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας (ICE).

 

 

Ως είθισται το tweet της νεαρής ακτιβίστριας προκάλεσε αντιδράσεις στα social media. Κάποιοι συμφώνησαν  ίσως γιατί θυμήθηκαν δικές τους εμπειρίες ταλαιπωρίας στα τρένα. Και όλα αυτά, την ημέρα που οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι άρχιζαν μία νέα διαφημιστική καμπάνια, για να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό ότι εγκαινιάζουν «νέα δρομολόγια» και το ταξίδι γίνεται «ακόμη πιο ελκυστικό».

Σε μία πρώτη αντίδραση η DB ανέφερε, μέσω Twitter, ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της. Αλλά το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε ένα άλλο tweet με διαφορετικό περιεχόμενο: «Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδευες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση».

deutsche_bahn.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ