Κοσμος

Πρώτη η Γαλλία σε αιτήματα διαγραφής tweets

Σύμφωνα με το Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60516-120856.jpg

Η Γαλλία βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη των χωρών οι κυβερνήσεις των οποίων υπέβαλαν τα περισσότερα αιτήματα διαγραφής tweets, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Από τον περασμένο Ιούλιο, οι γαλλικές αρχές έχουν αυξήσει ραγδαία τα αιτήματά τους για τη διαγραφή μηνυμάτων, ενώ είχαν υποβάλει μόλις τρία αιτήματα διαγραφής  το πρώτο τρίμηνο του 2013. Από τον Ιούλιο ως τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2013 οι γαλλικές αρχές απευθύνθηκαν 306 φορές προς τους διαχειριστές του Τwitter προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες για 146 λογαριασμούς με σκοπό την απόσυρση περιεχομένου. Σε μία έκθεση που δημοσίευσε το Twitter ανέφερε ότι ικανοποίησε πάνω από το ένα τρίτο (35%) των αιτημάτων των γαλλικών αρχών, προχωρώντας στη διαγραφή 133 tweets.

Η γαλλική δικαιοσύνη είχε υποχρεώσει τον περασμένο Ιούλιο τη διοίκηση της εταιρείας να της παράσχει πληροφορίες σχετικά με κάποιους λογαριασμούς που περιείχαν ρατσιστικές και αντισημιτικές φράσεις. Τα σχετικά αιτήματα είχαν υποβληθεί μετά την πρωτοβουλία οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνολικά τα αιτήματα διαγραφής έχουν εξαπλασιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο μεταξύ του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2013, καθώς πολλαπλασιάστηκαν από τα 60 σε 365.


Γ.Δ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ