Κοσμος

Χιλιάδες ψάρια «πέη» ξεβράστηκαν σε ακτή της Καλιφόρνιας

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις στα social media για το μυστηριώδες πλάσμα και φαινόμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
penis-fish-ashore-feature-image-12122019-1200x676.jpg

Ακτή της Καλιφόρνιας γέμισε ψάρια «πέη»

Χιλιάδες ψάρια «πέη» ξεβράστηκαν σε ακτή της Καλιφόρνιας με το φαλλικό σχήμα του εν λόγω πλάσματος να έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στους κατοίκους που τα αντίκρισαν, αλλά και στους χρήστες των social media.

Οι θαλάσσιοι αυτοί σκουληκόμορφοι οργανισμοί , που έχουν σχήμα «πέους» κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η επιστημονική τους ονομασία είναι «Urechis caupo» και ζουν σύμφωνα με  Bay Nature, κρυμμένοι κάτω από την άμμο σε τρύπες που ανοίγουν στις δυτικές ακτές της Καλιφόρνια κι ολόκληρης της βόρειας Αμερικής.

Christopher Reiger on Instagram: “The Korean name for this curious creature is gaebul, which translates as “dog dick.” Here in the States, it’s known as the fat innkeeper…”

Τα περίεργα αυτά πλάσματα αντίκρισε πρώτη φορά στις 6 Δεκεμβρίου ο βιολόγος Ιβάν του οργανισμού Western Section of The Wildlife Society. Εξηγεί ότι οι οργανισμού μήκους 25 εκατοστά πιθανώς να ξεβράστηκαν στην ακτή εξαιτίας μιας καταιγίδας. Μπορούν να ζήσουν έως και 25 χρόνια και τρέφονται με πλαγκτόν, βακτήρια και άλλα σωματίδια που συλλέγουν με μια κολλώδη βλέννα.

Thor on Instagram: “What’s the worst thing you’ve eaten? #Seafood #SpoonWorm #gaebul #Seoul #Korea #Noryangjin #market #yum #gross #weird #food #Yeouido…”

Αποτελούν τροφή για καρχαρίες, γλάρους και άλλα ζώα και θεωρούνται λιχουδιά στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες της Ασίας. Σύμφωνα με το Bay Nature οργανισμοί αυτοί έχουν ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν στην Καλιφόρνια στην Bodega Bay, το Pajaro Dunes, το Moss Landing και το λιμάνι του Princeton της κομητείας Σαν Ματέο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ