Κοσμος

Η ενέργεια της HELL εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο

20 εικόνες από την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο που παρασκευάζεται το δημοφιλές energy drink

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hellenergy_2.jpg

Το κολασμένο success story της HELL ENERGY: Επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής του energy drink από την Ουγγαρία που κατακτά τις αγορές.

Έχεις προσέξει ποτέ τα ψυγεία με το «διαβολάκι» στη γειτονιά σου; Εκεί μέσα θα βρεις το στιλάτο energy drink που διαφημίζει τελευταία ο Bruce Willis. Hell yeah, ο σταρ του Χόλιγουντ, ο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» δέχτηκε να γίνει brand ambassador του energy drink HELL και πρωταγωνιστεί στην πρόσφατη καμπάνιά του. Το λες και κολασμένο μάρκετινγκ, ένα προϊόν με έδρα του το Μίσκολτς στην Ουγγαρία να φτάνει στα χέρια ενός επιλεκτικού ηθοποιού για να το διαφημίσει φωτογραφιζόμενος μαζί του στη Νέα Υόρκη. 

HELL ENERGY - Mit szólnál, ha összefutnál Bruce Willisszel egy benzinkúton?

Τα ενεργειακά ποτά είναι μια απαιτητική αγορά στην οποία όμως η γεύση και οι συνθήκες παραγωγής μετρούν και πείθουν περισσότερο από κάθε καμπάνια, αφού ο ουρανίσκος σου μπορεί να νιώσει περισσότερα από τα μάτια σου. 

Σε τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της, το 2006, η HELL ENERGY αναδείχθηκε σε top εταιρεία στην αγορά της Ουγγαρίας, στον κλάδο των energy drinks. To 2011, θα λάβει την απόφαση να χτίσει το δικό της εργοστάσιο εμφιάλωσης, προσθέτοντας δύο γραμμές εμφιάλωσης που ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Το 2017 θα ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου παραγωγής κουτιών αλουμινίου για ποτά στην Ουγγαρία, το QUALITY PACK.

hellenergy_3.jpg

Με το εργοστάσιο αυτό, η HELL ENERGY είναι πλέον η μοναδική εταιρεία ενεργειακών ποτών και αναψυκτικών στον κόσμο που καλύπτει μόνης της ολόκληρη την παραγωγή των προϊόντων της. Η τέταρτη γραμμή εμφιάλωσης του ομίλου ξεκίνησε τη λειτουργία της φέτος, διπλασιάζοντας την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας, που πλέον παράγει 7 εκατομμύρια ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά καθημερινά στο εργοστάσιο του Szikszó. Επιστροφή στο μέλλον. Το 2019 ένας προσκεκλημένος από το μέλλον, το παγκοσμίου φήμης ρομπότ Titan, κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια των νέων, πλήρως αυτοματοποιημένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της HELL ENERGY στην Ουγγαρία, με δυναμικότητα 31.000 παλετών. 

hellenergy_9.jpg

«Η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της επένδυσης ύψους σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων φιορινιών (πάνω από 9 εκ. ευρώ) που πραγματοποίησε η εταιρεία. Ο όμιλος HELL έχει επενδύσει 220 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή τα τελευταία 8 χρόνια, δημιουργώντας περισσότερες από 600 νέες θέσεις εργασίας» σύμφωνα με την εταιρεία.

hellenergy_11.jpg

«Διαβολικά» νόστιμο 

«Έχει διαβολική γεύση» είπε ο πρώτος άνθρωπος που δοκίμασε το δημοφιλές ενεργειακό ποτό, μια καθαρίστρια που στην ουσία «βάφτισε» το HELL. Όνομα που δεν ξεχνάς, γεύσεις που θυμάσαι. HELL Classic με την προτεινόμενη ποσότητα καφεΐνης των ενεργειακών ποτών, 32 mg /100ml, tutti-frutti, κοκκοποιημένη ζάχαρη που προσφέρει ενέργεια, κιτρικό οξύ και καραμέλα ως χρωστικές ουσίες, πέντε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανθρακικό και νερό. HELL Strong με γεύση κόκκινου σταφυλιού και 20% περισσότερη καφεΐνη για περισσότερη ενέργεια. HELL Active με αμινοξέα, L-καρνιτίνη και βιταμίνη  Β, 60% λιγότερη ζάχαρη. Limited edition γεύσεις που δοκιμάσαμε και στην Ελλάδα το καλοκαίρι, το HELL Summer Cool φράουλα – ακτινίδιο και το HELL Summer Cool ανανά – lime, δυο «τροπικές» εκπλήξεις που γνώρισαν μεγάλη αποδοχή. 

hellenergy_19.jpg

Ένα κολασμένο success story

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε την επένδυση ύψους 30 δισεκατομμυρίων φιορινιών το 2016, την οποία αναλάβαμε να ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2019. Στο πρώτο σκέλος της επένδυσης, κατασκευάσαμε το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης το 2017 και στη συνέχεια, το 2018, προσθέσαμε και την τρίτη γραμμή εμφιάλωσης,  μία από τις πιο σύγχρονες και ταχύτερες στον κόσμο με παραγωγή 120.000 δοχείων ανά ώρα. Πλέον, με την κατασκευή μιας εκ των μεγαλύτερων αυτοματοποιημένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της χώρας, ολοκληρώθηκε και η τριετής επένδυση κατά τη διάρκεια της οποίας αναλάβαμε τη δέσμευση να δημιουργήσουμε 320 νέες θέσεις εργασίας σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Ο όμιλος HELL έχει επενδύσει περισσότερα από 220 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η επένδυση αυτή σε συνδυασμό με τις βιώσιμες επιχειρησιακές στρατηγικές που ακολουθεί η εταιρεία της έχουν προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία,  καθιστώντας την ένα διεθνές αναγνωρίσιμο brand» είχε δηλώσει τον Μάιο ο Barnabás Csereklye, Executive Director της HELL ENERGY στην Ουγγαρία για την πρόοδο εργασιών και την ανάπτυξη του προϊόντος. 

hellenergy_1.jpg

Η Ελλάδα στο Top-5 των χωρών εξαγωγής

Εξάγοντας σε περισσότερες από 50 χώρες τα προϊόντα της, η HELL ENERGY ξεχωρίζει στα ενεργειακά ποτά σε δέκα από αυτές κατέχοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει. Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Κύπρος είναι το Top 5 των χωρών στις οποίες η HELL ENERGY εξάγει τα ενεργειακά ποτά της.

hellenergy_18.jpg

Η ενέργεια της HELL

Η ξενάγηση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της HELL ENERGY παρούσης της διευθύντριας επικοινωνίας του ομίλου, Kata Somos Kunos, μας λύνει απορίες. Από το graphic design της ετικέτας και το smart λογότυπό της που δημιουργήθηκε in house μέχρι τη στιγμή που τα προϊόντα θα φορτωθούν στα φορτηγά για να βρεθούν στα σημεία πώλησης, η διαδικασία περιλαμβάνει πολλούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για να μην γίνονται λάθη, από τις μονάδες παραγωγής μέχρι τα chem labs όπου αναλύονται τα συστατικά για να επιβεβαιωθεί η «συνταγή».

hellenergy_14.jpg

Διάολε, σκέφτομαι, πώς τα κατάφεραν, αλλά κοιτώντας τους εργαζόμενους που δείχνουν απρόσμενα φιλικοί και δουλεύουν σαν πραγματική ομάδα, δίνω στον εαυτό μου μια πρώτη απάντηση. Λίγες ώρες μετά την προσγείωσή μας στην Ελλάδα, χαζεύω ένα περίπτερο στο κέντρο και προσέχω το «διαβολάκι». Αν είναι έτσι η κόλαση, έχει ωραία γεύση. 

hellenergy_15.jpg

hellenergy_6.jpg

hellenergy_7.jpg

hellenergy_5.jpg

hellenergy_8.jpg

hellenergy_16.jpg

hellenergy_10.jpg

hellenergy_4.jpg

hellenergy_13.jpg

hellenergy_12.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ