Κοσμος

Την ανάγκασε να φάει τη βέρα πριν την ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου

Ο 28χρονος σκότωσε την 30χρονη μπροστά στα παιδιά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 28χρονος δηλώνει αθώος
Ο 28χρονος δηλώνει αθώος

Βρετανός, 28 ετών, δικάζεται για την ανθρωποκτονία της εν διαστάσει συζύγου του. Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, αφού πρώτα τη διέταξε να καταπιεί τη βέρα της.

«Παθολογικά ζηλιάρης και βίαιος» σύζυγος χαρακτηρίζεται από τη βρετανική δικαιοσύνη ο 28χρονος που ανάγκασε την εν διαστάσει σύζυγό του να καταπιεί τη βέρα της, πριν την ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου μπροστά στα παιδιά τους.

Ο Σον Ντάισον κατηγορείται για τον φόνο της Λούσι-Αν Ράστον, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Ιουνίου του 2019, στο σπίτι τους στο Άντοβερ της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2010 και η 30χρονη Ράστον υπήρξε για χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας. «Η σχέση του κατηγορούμενου και του θύματος μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο από μία λέξη: τοξική», δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος ενώπιον του δικαστηρίου. «Η Λούσι σκοτώθηκε από τον κατηγορούμενο. Υπήρξε θύμα μακροχρόνιας και παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας. Το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο στήθος και στην πλάτη. Τη χτυπούσε, την κλωτσούσε. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία. Ήταν η έκρηξη ενός παράλογου, παθολογικά ζηλόφθονου και βίαιου ατόμου».

Ο δημόσιος κατήγορος δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος «εξοργίστηκε» εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος που δέχθηκε το θύμα από έναν άνδρα, με τον οποίο είχε ερωτική σχέση στο παρελθόν.

«Κατάπιε τη βέρα γιατί δεν είμαστε πια μαζί», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος στο θύμα και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους. Τέλος, ο δημόσιος κατήγορος υποστήριξε ότι το θύμα είχε διαισθανθεί ότι κάτι κακό θα της συμβεί και είχε μοιραστεί τους φόβους της με συγγενείς της.

Οι ένορκοι είδαν βιντεοσκοπημένο απόσπασμα ενός παλιότερου ξυλοδαρμού του θύματος, το οποίο είχε καταγράψει κάμερα κλειστού κυκλώματος σε διάδρομο ξενοδοχείου στο Μπόρνμουθ το 2018.

Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος. Η δίκη συνεχίζεται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ