- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Βαριές ποινές για τον βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας
Η υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα - Οι δράστες πέταξαν το πτώμα από τον 20ο όροφο και υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία
Ένοχοι οι κατηγορούμενοι που «σκηνοθέτησαν» την αυτοκτονία φοιτήτριας, ενώ την είχαν βιάσει και σκοτώσει, πετώντας στη συνέχεια το πτώμα στο κενό.
Βαριές ποινές κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο στην Τουρκία στους δύο ενόχους για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία της φοιτήτριας Σουλέ Τσετ. Η υπόθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων.
Σε ισόβια καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Τσαγκατάι Ακσού, ο οποίος είχε προσλάβει το θύμα ως βοηθό προτού τελικά προχωρήσει σε απόλυση. Κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «βιασμό», όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή». Ο άλλος κατηγορούμενος, ο Μπερκ Ακάντ, καταδικάστηκε σε περισσότερα από 18 χρόνια κάθειρξη.
Τη βίασαν και την πέταξαν από τον 20ο όροφο
Το πτώμα της 23χρονης εντοπίστηκε τον Μάιο του 2018 στον ακάλυπτο πολυκατοικίας σε πολυτελή συνοικία της Άγκυρας. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες «σκηνοθέτησαν» αυτοκτονία, ενώ ήταν αυτοί που -αφού τη σκότωσαν- πέταξαν το πτώμα της από τον 20ο όροφο.
Η αστυνομία έσπευσε να κλείσει την υπόθεση, ωστόσο έπειτα από έντονες πιέσεις της οικογένειας και οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι η 23χρονη είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Παράληλλα, βρέθηκαν ίχνη γενετικού υλικού από έναν από τους δύο κατηγορούμενους κάτω από τα νύχια της.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της η Σουλέ Τσετ είχε στείλει SMS σε μία φίλη της, στο οποίο έγραφε ότι την κρατούσαν παρά τη θέλησή της.
«Δεν ήταν παρθένα»
Τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τα αίματα άναψαν όταν ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης υποστήριξε πως «η Τσετ δεν ήταν παρθένα».
Συνολικά 390 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών. Σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για «εγκλήματα πάθους», με το κίνητρο των δραστών να είναι η ζήλια.
Οργανώσεις δεν σταματούν να κατηγορούν τις τουρκικές αρχές ότι δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να αποτρέψουν τους φόνους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.