Κοσμος

Η στιγμή που πρώην σκλάβα του σεξ συναντά τον τζιχαντιστή βιαστή της

«Γιατί μου το έκανες αυτό;», τον ρώτησε επανειλημμένα χωρίς εκείνος να σηκώσει ούτε μια φορά το βλέμμα του από το πάτωμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 16ος Χειμερινός Διάπλου Ν.Ο.Βουλιαγμένης από το WeFit.gr

«Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Επειδή είμαι Γιαζίντι; Ήμουν 14 ετών όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδελφή; Έχεις συναισθήματα; Έχεις τιμή; 14 χρόνων ήμουνα, όσο η κόρη σου, ο γιος σου, η αδελφή σου… Μου κατέστρεψες τη ζωή μου. Μου πήρες τα πάντα, μου έκλεψες τα όνειρά μου. Αλλά τώρα ξέρεις τι θα πει βασανιστήρια. Ξέρεις πώς είναι να βασανίζεσαι, τι θα πει μοναξιά. Αν είχες λίγη λογική και αισθήματα δεν θα βίαζες και μάλιστα σε αυτή την ηλικία».

Συγκλονίζουν τα λόγια της Ασουάκ Χατζί Χαμίντ, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, όταν ήταν 14 ετών. Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιρακινή Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου, παρουσιάζεται η στιγμή που η νεαρή Γιαζίντι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή της. Ο Αμπού Χουμάν δεν σηκώνει σε καμία στιγμή το βλέμμα του για να την αντικρίσει.

Το καλοκαίρι του 2014 οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μεγάλες περιοχές σε Ιράκ και Συρία, ιδρύοντας το «Χαλιφάτο» τους. Μεταξύ άλλων κυνήγησαν λυσσαλέα τη θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι. Χιλιάδες γυναίκες έπεσαν στα χέρια τους και πωλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ. Η Ασουάκ Χατζί Χαμίντ ήταν μία από αυτές.

 

 

Έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από τον εφιάλτη που έζησε, βρήκε καταφύγιο στη Γερμανία. Ωστόσο, μια ημέρα συνάντησε τυχαία σε δρόμο της Στουτγάρδης τον Αμπού Χουμάν, τον τζιχαντιστή πρώην δεσμοφύλακά της, που την κακοποίησε σεξουαλικά στο βόρειο Ιράκ. Έκανε καταγγελία στη γερμανική αστυνομία. Οι αστυνομικοί, όμως, της απάντησαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σύλληψη, καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα επί γερμανικού εδάφους. Η Γιαζίντι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα και να πάει να ζήσει σε προσφυγικό καταυλισμό με τον πατέρα της στο Ιράκ. Τελικά, ο Αμπού Χουμάν συνελήφθη και κατέληξε σε φυλακή στο Ιράκ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY