Κοσμος

Μοσκοβισί: Αν δεν ήμουν εγώ, η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρώ

Χαρακτήρισε «νίκη» τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιερ Μοσκοβισί
Πιερ Μοσκοβισί/©EPA/ARIS OIKONOMOU

«Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, η Ελλάδα θα είχε βγει από την Ευρωζώνη» ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ως μια από τις «μεγάλες νίκες» της απερχόμενης Κομισιόν και της Γαλλίας χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Ο Γάλλος αξιωματούχος εξήρε, επίσης, τη δική του συμβολή στο ελληνικό ζήτημα. Μιλώντας την Τετάρτη για τελευταία φορά ως Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ξεκαθάρισε: «Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Κομισιόν και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την Ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί από αυτήν».

Ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) οι οποίοι κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες πως «γονάτισαν τους Έλληνες», τόνισε: «Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Κομισιόν (του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ) και της Γαλλίας».

«Σε όλα τα στάδια, μέσα σ' ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών στη Βόρεια Ευρώπη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά το 2010.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε υπερήφανος για την πορεία που ακολουθεί πλέον η ελληνική οικονομία, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο μέλλον της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ