Κοσμος

Σύλληψη για το αντισημιτικό παραλήρημα σε βάρος παιδιών (video)

Καταλυτική η επέμβαση μιας μουσουλμάνας μέσα στο μετρό του Λονδίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_109812334_tubesemiticblobbed.jpg

Συνελήφθη ένας άνδρας στο Μπέρμινχαμ ως ύποπτος για το αντισημιτικό ξέσπασμά του σε βάρος ενός εβραίου πατέρα και των παιδιών του μέσα στο μετρό του Λονδίνο.

Συνελήφθη ένας άνδρας στο Μπέρμινχαμ ως ύποπτος για το αντισημιτικό ξέσπασμά του σε βάρος ενός εβραίου πατέρα και των παιδιών του μέσα στο μετρό του Λονδίνο. Επιβάτης κατέγραψε στο κινητό το περιστατικό, το οποίο έγινε viral και οδήγησε τις αρχές στη σύλληψη του υπόπτου.

Αυτό ωστόσο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο κοινό ήταν η θαρραλέα στάση μιας μουσουλμάνας, η οποία παρενέβη με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του επιθετικού άνδρα από τον πατέρα και τα δυο του παιδιά.

_109797478_hi058173046.jpg


Σύμφωνα με την Telegraph, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που ο συρμός του μετρό ήταν γεμάτος κόσμο. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Chris Atkins, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη σκηνή και τη δημοσιοποίησε στα social media, με την άδεια της οικογένειας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ψηλός μαύρος άνδρας, με εμφανώς επιθετική στάση, να διαβάζει δυνατά στα δυο παιδιά και τον πατέρα τους (που έβλεπε για πρώτη φορά) εδάφια της Βίβλου που αναφέρονταν στους Εβραίους. «Έλεγε ότι η Βίβλος γράφει ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό και ότι είναι όλοι δουλέμποροι. Ζω 20 χρόνια στο Λονδίνο και έχω συνηθίσει ανθρώπους να παραληρούν το μετρό. Όμως σύντομα κατάλαβα ότι επρόκειτο για μια άκρως αντισημιτική λεκτική επίθεση», εξήγησε ο Chris Atkins, το άτομο που τράβηξε το βίντεο. Όπως είπε, αυτό που σόκαρε τον ίδιο ήταν το γεγονός ότι ο άνδρας είχε βάλει τις φωνές στα μικρά παιδιά, μόνο και μόνο επειδή φορούσαν το κιπά. «Ηταν πραγματικά φρικτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Muslim woman confronts man over antisemitic rant at Jewish father and son on Tube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ