Κοσμος

Περισσότερες από 1.350 γυναίκες νίκησαν τη Johnson & Johnson

Στη δικαστική διαμάχη για τα επικίνδυνα κολπικά εμφυτεύματα με πλέγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Το νέο χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων
Μια ομαδική αγωγή, μια γυναικεία νίκη / © EPA/JOEL CARRETT

Μία σημαντική νίκη σε μία μακρόχρονη αγωγή κατά της Johnson & Johnson πέτυχαν περισσότερες από 1.350 γυναίκες στην Αυστραλία.

Περισσότερες από 1.350 γυναίκες της Αυστραλίας κέρδισαν και δικαιώθηκαν μετά από μια μακρά δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Johnson & Johnson για τα επικίνδυνα τελικά για την υγεία κολπικά εμφυτεύματα με πλέγμα που προωθούσε στην αγορά.
 
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας διαπίστωσε ότι η θυγατρική της J&J, η Ethicon, δεν προειδοποίησε τους ασθενείς, αλλά και τους χειρουργούς για τους «κινδύνους» για την υγεία.

Τα εν λόγω εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της πυελικής πρόπτωσης οργάνων και ακράτειας ούρων μετά τον τοκετό.  Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μόνο μία ανάμεσα σε μία μακρά λίστα από ανάλογες αγωγές τις οποίες αντιμετωπίζει η εταιρεία για το συγκριμένο προϊόν.

Μερικοί ασθενείς δήλωσαν ότι υπέφεραν από χρόνιους πόνους, αιμορραγία και σοβαρή ταλαιπωρία κατά τη σεξουαλική επαφή μετά την εμφύτευση του πλέγματος.

Η δικαστής Άνα Κάτζμαν αποφάνθηκε ότι πολλές από τις πληροφορίες της εταιρείας σχετικά με τα προϊόντα ήταν «ανακριβείς» και πως κατά καιρούς έγιναν «ψευδείς αναπαραστάσεις». Η απόφαση για το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικάσει το δικαστήριο θα ανακοινωθεί το 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ