Κοσμος

Μάλτα: Χάρη στον μεσάζοντα της δολοφονίας της Καρουάνα Γκαλιζία

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια
Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια © EPA/DOMENIC AQUILINA

Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός θα εισηγηθεί να απονεμηθεί χάρη στον φερόμενο ως μεσάζοντα στη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Η κυβέρνηση της Μάλτας θα εισηγηθεί να απονεμηθεί χάρη στον άνδρα που συνελήφθη με την υποψία ότι έπαιξε ρόλο μεσάζοντα στην δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία αν ομολογήσει και καταθέσει στο δικαστήριο αυτά που γνωρίζει, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας έκανε τη δήλωση αυτή μετά τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Times of Malta ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος ότι έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στο άτομο που έδωσε την εντολή για την δολοφονία της δημοσιογράφου και τους τρεις που κατηγορούνται για την διάπραξή της.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, ζητεί να του δοθεί χάρη για να αποκαλύψει το όνομα του εγκεφάλου της δολοφονίας της δημοσιογράφου. Επίσης, ζητεί η χάρη αυτή να αφορά και άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Η 53χρονη Γκαλιζία, η οποία είχε ιστολόγιο κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου του 2017.

Σημειώνεται ότι ακτιβιστές στη Μάλτα κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση για εμπλοκή της στη δολοφονία της δημοσιογράφου, καθώς εκείνη είχε αποκαλύψει τη σύνδεση της συζύγου του Μαλτέζου πρωθυπουργού με το σκάνδαλο των «Panama Papers». Επίσης, δεν είχε διστάσει να καταγγείλει με στοιχεία τη διαφθορά κι άλλων υψηλόβαθμων πολιτικών της χώρας της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ