- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Λονδίνο: Δεν υπάρχει Brexit χωρίς συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο
Οι κρίσιμες εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου και το σχέδιο Τζόνσον για την «επόμενη ημέρα»
Στο τραπέζι δεν υπάρχει σχέδιο Brexit χωρίς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε., ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το Brexit δίχως να υπάρχει μία συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ ερωτηθείς για το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κυβερνώντες συντηρητικοί ελπίζουν να κερδίσουν μία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να προωθήσουν τη συμφωνία για το Brexit που έχει συμφωνήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα παρατείνουν την μεταβατική περίοδο.
Σε ερώτηση του BBC TV αν «η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία», ο Ράαμπ είπε χαρακτηριστικά: «Όχι…, Δεν νομίζω ότι είναι ούτε κατά διάνοια πιθανό».
Τι θα γίνει με τους πολίτες της ΕΕ
Την ίδια στιγμή, οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσαν την Κυριακή ότι θα αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Ε.Ε., κατά τον ίδιο τρόπο με αυτόν που θα αντιμετωπίσουν τους μετανάστες από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση τους, μετά το Brexit, τον Ιανουάριο του 2021.
Ανακοινώνοντας λεπτομέρειες για την μεταναστευτική πολιτική τους, μετά το Brexit και στον προεκλογικό ορίζοντα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, οι Συντηρητικοί είπαν ότι οι πολίτες της Ε.Ε., θα πρέπει να περιμένουν τυπικά μια πενταετία πριν να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληρωμές κοινωνικών παροχών, ενώ θα πρέπει να πληρώνουν κάποια πρόσθετη οικονομική χρέωση για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
«Καθώς βγαίνουμε από την Ε.Ε., θα έχουμε μία νέα ευκαιρία για δικαιοσύνη, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι όλοι αυτοί που έρχονται εδώ, έχουν μία ισότιμη μεταχείριση. Θα κάνουμε το μεταναστευτικό μας σύστημα ισότιμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Τζόνσον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.