Κοσμος

Πρίγκιπας Άντριου για Έπσταϊν: Απογοήτευσα τη βασιλική οικογένεια

Η απάντηση του στη γυναίκα που υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να κάνει σεξ μαζί του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prince-andrew
Ο πρίγκιπας Άντριου δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ © EPA/NEIL HALL

Ο πρίγκιπας Άντριου μίλησε στο BBC για την υπόθεση Έπσταϊν και όσα τον κατηγορούν.

Ο πρίγκιπας Άντριου εμφανίστηκε μετανιωμένος σε συνέντευξή του στο BBC για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τον καταδικασθέντα παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν ο οποίος πριν από λίγους μήνες βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Άντριου αναφέρεται δημόσια στη φιλία του με τον Έπσταϊν και όπως τονίζει ο Guardian η συνέντευξη φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας οι οποίες διήρκεσαν έξι μήνες.

Στην συνέντευξή του στο BBC που μαγνητοσκοπήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο πρίγκιπας δηλώνει ότι κατηγορεί «κάθε μέρα» τον εαυτό του που συνέχισε να κάνει παρέα με τον Τζέφρι Επστάιν μετά την αποφυλάκισή του το 2010, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης μετά την καταδίκη του το 2008 για εκπόρνευση νεαρών γυναικών στην Φλόριντα.

Ο πρίγκιπας Άντριου απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να μείνει στο σπίτι ενός καταδισθέντος για σεξουαλικά εγκλήματα, έκανε λόγο για ένα «βολικό μέρος να μείνει». «Το φέρνω ξανά και ξανά στο μυαλό μου αλλά στην τελική αν ήξερα τότε αυτά που ξέρω τώρα, ήταν σίγουρα λάθος, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήταν το έντιμο και σωστό να πράξω», είπε.

Ο πρίγκιπας Άντριου στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ την Βιρτζίνια Γκιουφρί, η οποία υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να κάνει σεξ μαζί του από τον Έπσταϊν.

Αναφερόμενος και πάλι στον Έπσταϊν τόνισε ότι μετάνιωσε που διατήρησε τη φιλία τους, ενώ αναφερόμενος στη βασιλική οικογένεια είπε: «Έμεινα μαζί του και αυτό είναι... Καθημερινά επικρίνω τον εαυτό μου γιατί αυτό δεν αρμόζει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας και προσπαθούμε να έχουμε υψηλά κριτήρια και πρακτικές και τους απογοήτευσα, τόσο απλά».

Όσον αφορά τη συνάντηση με την Γκιουφρί, η οποία υποστηρίζει ότι το σεξ με τον πρίγκιπα έγινε κατά διάρκεια πτήσης στο Λονδίνο με το ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν και ενώ εκείνη ηταν 17 ετών, ο Άντριου ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. «Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει αυτή την κυρία, καμία φορά».

Η Γκιουφρί από την πλευρά της επιμένει ότι ο πρίγκιπας «γνωρίζει την αλήθεια όπως την γνωρίζω κι εγώ».

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να έχει φωτογραφηθεί με την Γκιουφρί σε σπίτι. Από την πλευρά του το παλάτι του Μπάκιγχαμ χαρακτηρίζει «ψευδείς και χωρίς καμία βάση» ισχυρισμούς για τον πρίγκιπα και τονίζει ότι είναι «κατηγορηματικά αναληθής» «οποιοσδήποτε υπαινιγμός για ανάρμοστη συμπεριφορά προς ανήλικους».

Κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις κατά ανηλίκων, ο Τζέφρι Επστάιν συνελήφθη και πάλι. Στις αρχές του Ιουλίου απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες ότι είχε οργανώσει, επί σειρά ετών, δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες κορίτσια, που βρίσκονταν υπό την εξουσία του, τα οποία χρησιμοποιούσε για συνεδρίες μασάζ που εξελισσόταν σε βιασμό σε πολλές κατοικίες του, κυρίως στο Μανχάταν και την Φλόριντα.

Ο Επστάιν, στα 66 του χρόνια, βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας έδειξαν αυτοκτονία δι' απαγχονισμού.

Ο πρίγκιπας Αντριου έχει δηλώσει στο τέλος του Αυγούστου ότι ποτέ δεν είχε «δει» , ούτε «υποψιασθεί» πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους του Τζέφρι Επστάιν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ