- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Νέα Υόρκη επικρατεί του Τόκιο και αναδεικνύεται στην πλέον καινοτόμο πόλη στον κόσμο.
Η Νέα Υόρκη κατετάγη πρώτη στον κατάλογο με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, την ώρα που το Τόκιο, ο περσινός νικητής, και το Λονδίνο καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων.
Την ίδια ώρα, αμερικανικές πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Βοστόνη εντάσσονται στη πρώτη δεκάδα.
«Αυτό που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη φέτος είναι ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του καταλόγου» δήλωσε ο Κρίστοφερ Χάιρ, διευθυντής του παρόχου εμπορικών δεδομένων 2thinknow, που δημοσιεύει την ετήσια κατάταξη 500 πόλεων.
Το Σικάγο εισήλθε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφότου ξεκίνησε η έρευνα αυτή το 2007, λόγω του ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων και πανεπιστημίων υψηλών επιδόσεων.
Ένας από τους μεγάλους χαμένους είναι ο Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ όπως η Apple, το Facebook και η Google, ο οποίος κατέγραψε πτώση 6 θέσεων, στην ένατη θέση, εξαιτίας των «τεχνολογικών διενέξεων, του θέματος των αστέγων και ζητημάτων παραβίασης της ιδιωτικότητας», επισημαίνουν οι συντάκτες.
Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ.
Πόλεις της Κίνας κατέγραψαν κέρδη, μεταξύ αυτών το Πεκίνο και η Σανγκάη, σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους, σημειώνει η εταιρεία 2thinknow.
«Ο δείκτης μας έχει σχεδιαστεί για να καταμετρήσει τις συνθήκες καινοτομίας και συχνά προβλέπει τις ανερχόμενες πόλεις πριν από άλλες κατατάξεις» σημειώνει ο Κρίστοφερ Χάιρ.
«Επαφίεται στην πόλη εάν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή των τελευταίων τάσεων και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της να πρωτοπορήσει».
Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο είναι οι τρεις μονάχα ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη 20αδα, λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 78η θέση.
Την ίδια ώρα, πόλεις της Αφρικής βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.