Κοσμος

Απεγνωσμένος παραγωγός: Ακτιβιστές μού σκότωσαν τις πάπιες

Τέλος το φουά γκρα για τον Βέλγο που καταστράφηκε οικονομικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
foie-gras.jpg

Βέλγος αγρότης και παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές ότι ευθύνονται για τον ξαφνικό θάνατο των παπιών του.

Βέλγος αγρότης και παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων ότι ευθύνονται για τον ξαφνικό θάνατο των παπιών του.

Ο Filip Callemeyn έχασε συνολικά 500 πάπιες. Δήλωσε στο BBC ότι οι 183 πέθαναν από το στρες που προκάλεσε η διαμαρτυρία των ακτιβιστών και άλλες 300 έπρεπε να θανατωθούν την Τρίτη.

Οι ακτιβιστές, πάντως, εμμένουν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον θάνατο των ζώων.

Οι 40 στον αριθμό διαδηλωτές ζητούν το κλείσιμο της φάρμας παραγωγής φουά γκρα στο Μπέκεγλεμ στη δυτική Φλάνδρα. Πάντως ούτως ή άλλως η φάρμα πρέπει να κλείσει μέχρι το 2023.

Ο Filip Callemeyn ανέφερε ότι «όλη η φάρμα έπαθε σοκ από την εισβολή» των ακτιβιστών, εκτιμώντας πως ο θάνατος των 500 ζώων θα πλήξει βραχυπρόθεσμα την παραγωγή του. Από την πλευρά της η οργάνωση των ακριβιστών «Αντίσταση των Ζώων» υποστήριξε πως οι πάπιες κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες. «Δράσαμε ήρεμα και μαζί μας είχαμε κτηνίατρο», υποστήριξε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα η οργάνωση εκτιμά ότι η φάρμα πρέπει να κλείσει νωρίτερα από το 2023. «Υπάρχουν άλλες 500.000 πάπιες που τις μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να κλείσουμε τη φάρμα αυτή το συντομότερο», ανέφερε ο Glenn Lemmens, εκπρόσωπος της οργάνωσης.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC το φουά γκρα παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά και με τη βία προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως η μέθοδος αυτή είναι βάρβαρη. Η παραγωγή φουά γκρα έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες, ενώ στη Φλάνδρα θα απαγορευτεί στο τέλος το 2023. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ