- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όχι, η Ιαπωνία και η Αγκόλα δεν έχουν «επικηρύξει» τους μουσουλμάνους
Ο υποτιθέμενος «διωγμός» του Ισλάμ στην Αγκόλα είναι ένας παλιός μύθος που επανεμφανίστηκε πρώτα στο εξωτερικό και κατόπιν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες
Τα δημοσιεύματα που θέλουν «την Αγκόλα και την Ιαπωνία να έχουν επικυρήξει τους Μουσουλμάνους», δεν είναι αληθή
Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν, η Αγκόλα έχει απαγορεύσει τη λειτουργία τζαμιών, ενώ η Ιαπωνία έχει ουσιαστικά επικηρύξει τους μουσουλμάνους.
ΨΕΥΔΕΣ - CLICKBAIT
Το είδαμε στο makeleio.gr, crashonline.gr, kyklwpas.blogspot.com, taxalia.blogspot.com, alarm.rodos-island.gr, syfeed.com, ksipnistere.com, mknews.eu κτλ.
Τι ισχύει
Ο υποτιθέμενος «διωγμός» του Ισλάμ στην Αγκόλα είναι ένας παλιός μύθος που επανεμφανίστηκε πρώτα στο εξωτερικό και κατόπιν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με το observers.france24.com, το 2013 κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες πως οι αρχές της Αγκόλα σχεδίαζαν το γκρέμισμα τζαμιών. Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από μια εφημερίδα στο Μπενίν και διαδόθηκε αστραπιαία. Τον Ιανουάριο του 2019, ο Mohammed Saleh Jabu, επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας στην Αγκόλα, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, ότι οι μουσουλμάνοι ασκούν ελεύθερα τη θρησκεία τους εδώ και πολλές δεκαετίες και ότι υπάρχουν 60 τζαμιά στη χώρα.
Παρόλα αυτά, το Ισλάμ δεν έχει ακόμη επίσημα αναγνωριστεί από το κράτος της Αγκόλα. Ο νόμος της χώρας για την αναγνώριση των επίσημων θρησκειών απαιτεί η θρησκεία να ασκείται από περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και να υπάρχει σε τουλάχιστον τα δύο τρίτα της χώρας. Ωστόσο, οι αρχές λένε ότι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν οποιαδήποτε λατρεία επιλέγουν, ακόμα κι αν είναι ανεπίσημη θρησκεία.
Σύμφωνα με το Africa Check, εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα και απεικονίζουν κατεστραμμένα τζαμιά, δεν προέρχονται από την Αγκόλα, ενώ ο ισχυρισμός πως η λειτουργία τους έχει απαγορευτεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το κλείσιμο μερικών τζαμιών το 2013, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ανέγερσης. Σε κάθε περίπτωση, οι μουσουλμάνοι της Αγκόλα συμμετέχουν ελεύθερα σε σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις. Τέλος, το BBC επισημαίνει πως το Ισλάμ δεν έχει απαγορευτεί στην Αγκόλα.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτησή του προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ και τον πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη
Η γραπτή δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Οι επικριτές της συμφωνίας με την Ουάσιγκτον κατηγορούν την πολιτική ηγεσία ότι εγκαταλείπει τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.